FOTOGRAFIA DE PEISAJ

Jul 19, 2016

4.jpg

Un proverb zen spune: ,,Munţii mereu curg, în timp ce râul rămâne pasiv și stă înalt în mijlocul haosului din jurul timpului și conștiinței”. Fotografia de peisaj este unul dintre cele mai provocatoare și dificile genuri de fotografie.


A călători la nesfârșit continentele nu este o afacere de weekend pentru a vedea prima lumină, munți înfășurați cu ceata, țărmuri fără sfârșit, numeroase văi și regiuni fără nume. Pentru a surprinde adevărata esență a unui peisaj, astfel pentru a arăta lăcașul nevăzut, o lumină suprarealistă sau o aromă liniștită, este de aşteptat să ia multă răbdare, îndemânare și, desigur, bani.

Dincolo de nori și extazul a ceea ce acești munți, văi și oceane nesfârșite ar putea vorbi rămâne un peisaj, plin de liniște și multe altele pentru uimirea noastră. Aceste peisaje și arena lor veșnică ne face să credem și sa ne minunăm de neexplorat, să apreciem mai mult planeta noastră. Fotografia a avut dintotdeauna un rol în a produce o adevărată oglindă reflectată a copacilor, munţilor, cascadelor, râurilor, lagunelor.

1Anthony-spencer.jpg

Fotografia de peisaj nu a fost niciodată ușoară. Aceasta este mai mult despre explorarea neexploratului, arătând lumii locuri ce nu a fost văzute înainte, stari atmosferice extreme, cu un peisaj fantastic. Acest gen de fotografie nu este niciodată plictisitor și, spre deosebire de alte câteva categorii de fotografie, este ușor de acceptat și de înțeles. Lumina, locaţiile şi unghiurile interesante pentru a capta adevărata frumusețe a pământului nostru mamă.

Antony Spencer este un fotograf de peisaj al artei fine din Dorset. În 2010, el a ajuns la faimă, fiind câștigătorul competiţiei ,,Fotograful de peisaj al anului”, un concurs internațional luptat cu înverșunare, care atrage unii dintre cei mai talentați fotografi de peisaj de pe planetă, cu un premiu de 10.000 de lire. Antony a început să ia în serios fotografia abia din 2007, ceea ce face realizarea lui chiar mai incredibilă.

1Palouseview.jpg

În cei trei ani de la câştigarea titlului, fotografia lui Antony a depășit toate așteptările. El a renunțat la afaceri de succes pentru a deveni un fotograf de peisaj profesionist, iar lucrările sale au fost prezentate de nenumărate ori în reviste naţionale de presă și de fotografie. Antony a împins în mod constant limitele cu fotografia de peisaj. În ultimii doi ani a fost la peste 30 de călătorii în Norvegia și Islanda, cimentând autoritatea sa ca unul dintre cei mai importanţi fotografi ai luminii spectaculoase Aurora Borealis.

3.jpg

Trăind în Dorset, fotograful spune că încearcă să profite de coasta frumoasă a orașului său cu orice ocazie. Totul constă în captarea luminii potrivită în orice cadru dat. Spencer a fost, cu siguranță, dornici de lumina naturală superba pentru a ilumina și a accentua cele mai bune elemente vizuale din zone. De la roci cu muşchi pe lângă malul marii până la preţioasele ceruri multicolorate însufleţite de nori tălăzuiti, fiecare centimetru de compoziții, Spencer a dovedit a fi o bucată esențială in reconstruirea unui întreg care îți taie răsuflarea.

Antony se foloseşte acum de aparate foto performante de înaltă rezoluție si calitate pentru a face imagini incredibil de detaliate ale unora dintre cele mai frumoase locaţii de pe Pământ. El este un erou fotografic modern în fiecare sens și imaginile sale vorbesc de la sine.

Marin Mohan

 

Articole similare selectate pentru tine