Coregrafie pe vârful alpilor

Jul 28, 2016

1robert-bosch1.jpg

Robert Bösch, fotograf elvețian, a lucrat timp de 30 ani ca un fotograf liber profesionist în domeniile de publicitate, turism și industrie. Fotografiile sale sunt publicate în mod regulat în reviste, cum ar fi Stern, GEO și Der Spiegel.


În plus, Bösch a publicat numeroase cărți. Munca sa a fost inclusă în expoziții naționale și internaționale. El este ambasador al companiei Nikon. În anul 2009 i-a fost acordat Premiul Special Eiger pentru angajamentul său pe termen lung pentru fotografia alpină. La expedițiile sale, el călătorește cele șapte continente. În 2001 el a urcat pe Muntele Everest, în funcția sa de fotograf și cameraman. El s-a dedicat fotografiei de peisaj în ultimii câțiva ani.

Urcarea munților este adesea uluitoare, dar aceste imagini au ceva mai mult. Robert Bösch a călătorit la vârfuri de mare altitudine, înzăpezite - aducând de multe ori de-a lungul o echipă foarte mare de alpiniști care poate număra la sute. Acolo, echipa crea imagini în mod impresionant coregrafiate care interacționează cu vârfurile înalte, stânci abrupte și câmpurile de zăpadă albe care îi înconjoară. Nici una dintre aceste imagini nu sunt manipulate digital.

1robert-bosch4.jpg

Deși aceste imagini uimitoare ar putea arăta ca lucrări prelucrate în Photoshop, fotograful Robert Bösch a captat aceste fotografii pentru campania “Mammut” de alpinism din Elveția care a angajat pe Boesch pentru a marca 150 de ani de la prima urcare a muntelui Matterhorn din Alpii de Edward Whymper și pentru campania publicitară a brand-ului din 2015 prin coordonarea cu grijă unei întregi echipe de alpiniști pe Alpii înzăpeziți.

Bösch a direcționat echipa sa de alpiniști pentru a peregrina la locațiile lor destinate, strălucind luminile lor, și iluminând traseul urmat de Whymper un secol și jumătate în urmă. Imaginea creată cu atenție onorează nu numai acei oameni curajoși care urcat muntele Matterhorn în trecut, dar, de asemenea, inspiră sufletele aventuroase care speră să ajungă la zenit în viitor.

1robert-bosch3.jpg

Peretele pur stâncos și înzăpezit, vârful străbătut de vânturi puternice a unui munte de gheață este un loc dur pentru a crea opere fotografice artistice de mari dimensiuni, dar asta e exact ceea ce face fotograful elvețian Robert Bösch. Fotografiile sale implică sute de alpiniști înfruntând condiții dificile pentru a obține fotografia perfectă.

Campania uimitoare, cu alpiniștii în roșu aranjați în compoziții superbe, a fost creată pentru a promova drumeții montani și uneltele de alpinism a brand-ului și îmbrăcămintele care au fost concepute pentru excursii montane extreme ca acestea.

Curse împotriva timpului și a condițiilor extreme, echipa a demonstrat abilitățile lor, în Alpinism și durabilitatea produselor “Mammut” prin drumeție la înălțimi incredibile, agățati de corzi de suspendare în poziții precise, formând motive frumoase și forme răspândite asupra peisajului.

robert bosch5.jpg

Înarmați cu costume roșii atrăgătoare, perfecte pentru fundalul înzăpezit, alpiniștii au reușit să demonstreze abilitățile lor impresionante, uneltele de alpinism și compoziții coregrafice frumoase prin drumeții și urcând agățându-se de frânghiile de-a lungul Alpilor.

Această campanie publicitară „Mammut” din 2015 este un exemplu perfect de branding și fotografie artistică împreunate pentru a crea un peisaj frumos pentru noi să-l admiram.

Marin Mohan

 

Articole similare selectate pentru tine