De ce în comunităţile Amish nu există cancer, diabet şi autism?

Aug 01, 2016

amish-610x300.jpg

Comunităţile Amish duc o viață simplă, fără progrese moderne. Celor mai mulți dintre noi ni se pare o prostie să nu folosim avantajele tehnologiei. Dar, dacă ne uităm la statistici, Amish sunt mult mai sănătoşi decât restul americanilor. Nu au cancer, nici autism, diabet, astm, alergii, în general, boli cronice, şi se îmbolnăvesc foarte rar şi foarte puţini.


Un studiu recent publicat în revista Cancer Causes and Control a scos la iveală faptul că nu există practic niciun caz de cancer în rândul populației Amish, considerată cea mai sănătoasă din America. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio au lansat inițial un studiu asupra populației Amish pentru a vedea dacă ratele de cancer sunt mai mari în absenţa serviciilor convenţionale de îngrijire medicală şi în condiţiile în care, grupurile fiind puţin numeroase, membrii sunt nevoiţi să se căsătorescă între ei. Ceea ce au găsit era exact pe dos, transmite doctorexpres.ro.

Iată câteva dintre caracteristicile stilului de viaţă Amish, ca posibile cauze ale sănătăţii lor de fier.

Amish nu se vaccinează. În istoria recentă a comunităţii s-au înregistrat doar 3 cazuri de autism, iar dintre acestea, două au apărut la acei copii care fuseseră vaccinaţi (o mică minoritate a acceptat imunizarea). Cu toate că refuzul vaccinării ar trebui să fie luat în calcul ca o posibilă explicaţie pentru absenţa autismului (2% dintre copiii americai dezvoltă boala), lumea crede că Amish au o genă superioară. În ciuda presiunii constante din partea guvernului, Amish încă refuză să se vaccineze. Ei consideră că aceasta e voinţa lui Dumnezeu.

Amish consumă hrană organică, produsă local. Amish nu numai că evită produsele alimentare preambalate și procesate, ei îşi cultivă singuri hrana, folosind metode de agricultură ecologică. Au propriile animale, hrănite natural. Mănâncă alimente de sezon în timpul lunilor de recoltare, când valorile nutriţionale sunt mai mari, iar surplusul e conservat prin fermentare, ceea ce înseamnă un plus de antioxidanţi. Astfel, nu e de mirare că nu cunosc afecţiuni ca: ADHD, alergii alimentare şi astm.

Amish mănâncă o mulţime de grăsimi sănătoase. În rândurile populaţiei, supraponderalii sunt foarte rari, în ciuda dietei bogate în grăsimi: unt, carne, ouă, lactate crude. Untul şi lactatele naturale conțin o mulțime de vitamine solubile în grăsimi, cum ar fi A, E și K2 (implicată în metabolismul calciului, insuficientă in dietele moderne). Carenţa în Vitamina K duce la boli cardiovasculare, osteoporoză şi chiar cancer.

amish.jpg

Amish sunt activi fizic. În comparație cu rata globală de obezitate (31% în America), Amish au o rată de obezitate de numai 3%. Din moment ce nu folosesc mașini, se mişcă mult: bărbații fac, în medie, 18.000 de paşi pe zi, iar femeile, 14.000. Dr. David R. Bassett, profesor la Universitatea din Tennessee, Knoxville, spunea: „Amish au fost în măsură să ne arate cât de departe am decăzut în ultimii 150 de ani. Stilul lor de viață indică faptul că activitatea fizică a jucat un rol important în menținerea strămoșilor noștri sănătoşi şi în formă”.

Amish trăiesc fără stres. Atunci când suntem stresaţi, nivelul de cortizol creşte, ceea ce favorizează boli de inimă, dezechilibre hormonale, un nivel ridicat de zahăr în sânge, valori crescute ale colesterolului şi obezitate. Amish sunt o comunitate liberă de stres. Ei trăiesc în ritm lent, calm. Nu concurează între ei, se consideră egali, cooperează şi sunt în armonie. Amish trăiesc cam cum trăiau europenii acum 300 de ani. În America de Nord, populaţia Amish numără circa 300.000 de membri.

 

Articole similare selectate pentru tine