În Serbia se află 2000 de migranţi

Aug 02, 2016

migranti-horgos-jpg_660x330.jpg

În Serbia la ora actuală se găsesc  2000 de  migranţi, cifră care  nu îngrijorează, a declarat Radoš  Đurović, directorul Centrului pentru protejarea şi ajutorarea persoanelor care cer azil. 


Problema se va pune dacă ei vor rămâne blocaţi aici, relatează rtv.rs. Din cauza situaţiei din Turcia se poate întâmpla ca  Serbia să fie zonă tampon. De asemenea  se poate întâmpla ca să se majoreze  numărul persoanelor care cer azil în Serbia. Până acum, din  150.000 de care au trecut pe la noi în drum spre UE , doar 5.000 au cerut azil.

 

Articole similare selectate pentru tine

În Germania peste 1.000 de islamiști gata de atac

Un număr de aproximativ 1.100 de islamiști bănuiți că ar intenționa să recurgă la acțiuni violente se află în prezent în Germania, dintre care 430 sunt considerați extrem de periculoși și pregătiți să comită în orice moment un delict grav, a avertizat șeful serviciului german de informații interne, citat de agenția EFE.

Epoca în care rolul de azi al românilor aparţinea italienilor

În 1942 Ministerul de Interne al Italiei a încercat să oprească emigrarea italienilor în România, unde aceştia erau prost văzuţi. În Bombay, de exemplu, cine avea de-a face cu proxenetismul era numit „italian”. Documente dintr-o epocă în care cei care treceau graniţele erau săracii Italiei, când criminali, cănd victime ale fărădelegilor.

Acţiune tactică la frontieră cu Serbia

28 de migranţi, 27 de origine siriană şi un irakian, au fost depistați în noaptea de 25 spre 26 august, în timp ce intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia.