Minoritățile naționale în vârful priorităților

Aug 02, 2016

min.jpg

Președintele Guvernului PA Voivodina, Igor Mirović, s-a întâlnit recent cu delegația reprezentanților instituțiilor românești din Voivodina: Nicu Ciobanu, directorul CPE ”Libertatea” din Panciova, Daniel Petrovici, președintele Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia, Marcel Drăgan, secretarul general al Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia, și Doru Ursu, directorul Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina.


În cursul discuțiilor, președintele Mirović a subliniat că în vârful priorităților noului Guvern Provincial se află păstrarea identității naţionale și îmbunătățirea poziției minorităților naționale din Voivodina și că prin colaborarea strânsă a tuturor instituțiilor se va îmbunătăți poziția minorității naționale române în Provincie, scrie Valentin Mic în săptămânalul Libertarea.

El a menționat că Guvernul Provincial va respecta tot ceea este bine, iar pentru soluționarea problemelor existente când este vorba de minoritățile naționale, va proceda cu deplină seriozitate și în termene cât mai scurte.

Președintele CNMNRS, Daniel Petrovici, l-a informat pe președintele Guvernului Voivodinei despre activitatea instituțiilor al căror fondator este Consiliul Național. În scopul îmbunătățirii statutului tuturor minorităților naționale din Provincie, Mirović și Petrovici au căzut de acord că consiliile naționale trebuie să definească împreună prioritățile lor, pentru a fi soluțiionate cât mai urgent problemele din domeniul drepturilor minorităților, cum sunt finanţarea angajării în câmpul muncii unor noi cadre, domeniul editorial și renovarea clădirilor in proprietatea acestora, aflate sub protecția statului.

 

Articole similare selectate pentru tine

Zilele Voivodinei la Timişoara

Printr-un management turistic foarte eficient sârbii şi-au dat seama că în zona Banatului românesc există o sursă inepuizabilă de viitori clienţi pentru frumoasele staţiuni din Serbia.

Voivodinenii cumpără terenuri agricole ieftine în România

Fermierii din Banatul sârbesc, în special cei care locuiesc în apropiere de granița cu România, deja au cumpărat sau planifică cumpărarea terenului arabil în România, prețul fiind fiind și de cinci ori mai ieftin decât în Voivodina.

Voivodina, un uriaș potențial turistic

La sediul central din piața Operei al Camerei de Comerț Industrie și agricultură Timiș a avut loc o întâlnire de suflet cu vecinii și cei mai noi parteneri, Camera de Comerț a Voivodinei. Evenimentul a fost prilejuit de Zilele Voivodinei la Timișoara 2017.