Şcoala de vară „Alexandru Mocioni” pentru tineri din Ungaria şi Serbia

Aug 03, 2016

1.jpg

Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, cu sprijinul financiar al Departamentului Politici pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, organizează în perioada 1–6 august 2016, Şcoala de vară „Alexandru Mocioni” pentru tineri de origine română din Ungaria şi Serbia. Tabăra din acest an se va desfăşura în staţiunea Moneasa din judeţul Arad.


Scopul principal al şcolii de vară este motivarea şi susţinerea tinerilor români din ţările de lângă România de a-şi păstra limba şi a-şi cunoaşte istoria comună. Programul şcolii de vară va cuprinde: o parte formativă, care va conţine 4 module de studiu (cursuri despre istoria, limba, identitatea românească) şi o parte recreativă, în care participanţii vor avea ocazia să viziteze câteva importante atracţii turistice din Munţii Codru-Moma.

Programul a fost iniţiat de Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria şi se realizează în parteneriat cu organizaţii ale românilor din Serbia.

Tabăra a început, iar impresiile copiilor noștri prezenți la Școala de Vară „Al. Mocioni”,  le vom relata cu prima ocazie după terminarea taberei.

 

Articole similare selectate pentru tine