”Forest Cinema” pe Dealul Vârșețului

Aug 08, 2016

forest1a.jpg

Din vara aceasta, Vârșețul are și un cinematograf în aer liber, mai precis – în pădure. Un grup de tineri entuziaști, membri ai Clupului de Sporturi Extreme ”Izazov”, au lansat ideea de a organiza un cinematograf în aer liber, în pădure, pe Dealul Vârșețului, considerând că peisajul și atmosfera mirifică de pe Dealul Vârșețului sunt ideale pentru acest tip de cinematograf.


În cadrul programului ”Forest Cinema”, cum l-au denumit organizatorii, publicul cinefil va avea posibilitatea de a vedea filme ecologice, filme de scurt metraj ale tinerilor autori locali și alte filme documentare appreciate şi premiate.

Până la ora actuală, publicul a avut prilejul să vizioneze filmul ”În căutarea libertății”, câteva filme de scurt metraj și ciclul de filme autorizate: ”Sunt tot mai multe lucruri care vin” și ”Băieți, unde sunteți?” de autoarea Jelena Gavrilović. Tânăra regizoare are o serie de premii la festivaluri internaționale de film.

Ultimul film din acest ciclus a fostfilmul documentar ”Krš” al autorului Vladimir Todorović, cunoscut realizator de filme documentare, educator și artist multimedial.

for1.jpg

Potrivit spuselor Jovanei Božić, una din organizatorii ”Forest Cinema”, proiecțiile de filme vor dura până la finele verii, iar pe lângă proiecții sunt planificate și alte activități care au la bază conectarea oamenilor şi iubitorilor de natură.

Gabriel Gaspar

 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua și Sărbătoarea Liceului ”Borislav Petrov Braca” din Vârșeț

Ziua Liceului „Borislav Petrov-Braca” din Vârşeţ şi patronii spirituali ai acestei instituții de învățământ - Sfinții Chiril și Metodie au fost marcați în mod festiv, prin cântece, dansuri și poezii, pe data de 24 mai a.c., în amfiteatrul Liceului.

Ziua în care Vârșețul a fost amenințat de erupția vulcanică!

Din adâncul muntelui s-au auzit bubuituri, de parcă lava, sub înaltă presiune, amenință să explodeze tot momentul la suprafață. Înspăimântați de erupția vulcanică, cetățenii au trimis o delegație la primărie, unde au încercat să-i liniștească explicându-le că Vârșețul și zona înconjurătoare nu este amenințată de nici un vulcan. Dar degeaba, frica era mare.

Ziua Culturii Naționale ”Dor de Eminescu” la Vârșeț

La ”Casa Butoarcă” din Vârşeț, respectiv la sediul Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia și al Societății de Limba Română din Voivodina, a fost marcată Ziua Culturii Naționale, respectiv ziua de naştere a marelui poet român Mihai Eminescu.