Minerii din Siberia au descoperit rămășițele unui ”monstru preistoric”

Aug 12, 2016

mumia.jpg

În timp ce căutau diamante în inima minei din Siberia, minerii ruși au descoperit rămășițele a ceea ce arată ca un monstru preistoric.


Revista "Times”, ediția  siberiană, scrie că resturile acestui animal ciudat sunt foarte vechi, între 22 și 65 de milioane de ani, însă nimeni nu știe ce animal este, având în vedere că această descoperire este prima în această parte a lumii, relatează cotidianul blic.rs.

În timp ce experții încă nu știu specia mumiei descoperite, minerii sunt de părere că au găsit rămășițele unui dinosaur, în timp ce localnicii cred că este vorba de un animal asemănător unui urs, ce trăia pe timpuri în pădurile din Siberia.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2rbgXhqyS8Q

 

Rămășițele au fost trimise la Institutul din Yakutsk, unde vor fi analizate detaliat.

 

Articole similare selectate pentru tine

Valea Morții din Siberia

Siberia este un teritoriu izolat și greu accesibil. O zonă din acest teritoriu a fost numită Valea Morții. Încă din anul 1953, au fost descoperite structuri metalice de dimensiuni foarte mari. Cercetările au început după anul 1980, când specialiștii ruși s-au deplasat în zonă, pentru a stabili originea acestor structuri.

Oimiakon, cea mai rece localitate de pe planetă

Polul mondial al frigului este considerat satul Oimiakon, situat în nord-estul Siberiei. Denumirea Oimiakon înseamnă în dialectul local „apă care nu îngheaţă”.

Misterul construcțiilor metalice din Siberia

Într-o zonă din îndepărtata Siberie, numită Valea Morţilor sau Yakutia, pendulează un mister vechi de secole. Mai multe structuri metalice, în forme ovale, se găsesc îngropate parțial în pământ.