”Gulașiada” la Sân-Mihai

Aug 26, 2016

Biserica-parohiala-din-San-Mihai-Serbia1.jpg

În cadrul programului comunității locale de marcare a Cramului localității Sân-Mihai, a fost organizată ediția a III-a a manifestării gastronomice desfășurată sub genericul ”Gulașiada”, adică prepararea celei mai gustoase tocane din carne de vițel.


Juriul de specialitate a decis că cea mai gustoasă tocană a fost pregătită de bucătarul Marian Mohan, respectiv echipa ”Casa etnografică” a lui Stivi Miuță, care a cucerit  locul I. O tocăniță de vită deosebit de gustoasă a pregătit și echipa lui Vasa Tăpălagă din Sân Ianăș care a cucerit locul doi la ediția a treia a acestei competiții gastronomice. Pe locul trei s-a clasat echipa ”Unirea” din Seleuș, informează rtv.rs.

După mărturisirile lui Gheorghe Sfera, primarul satului, respectiv Aurel Stanciu, președintele Comitetului de organizare a manifestării, la competiție s-au prezentat 14 echipe din Sân- Mihai, dar și din Sân Ianăș, Seleuș, Alibunar.

gulas_660x330.jpg

La tradiționala competiție gastronomică pe lângă prepararea celei mai gustoase tocane din carne de vițel, pentru mulți participanți a fost important să se întâlnească cu prietenii, să petreacă timpul împreună la un pahar de vorbă în jurul ceaunului în care se pregătea specialitatea zilei, să-și măsoare capacitățile, inclusiv la șah, tradiționalul sport al minții îndrăgit de sâmienți.

 

Articole similare selectate pentru tine

Tânărul care construiește machete

Cu toţii avem pasiuni şi activităţi care ne relaxează şi ne fac să ne simțim împliniţi. Darian Lotrean, un tânăr din Sân-Mihai, foarte talentat și harnic, construieşte obiecte de uz casnic și machete.

Portul de altădată din Sân-Mihai

În acest articol vom reda cele mai importante componente ale îm­brăcămintei fo­losite de sâmienți care datează de la începutul secolului XX până în perioada în care se folosește îm­bră­că­min­tea produsă industrial. Cu atât mai mult cu cât cos­tumația folosită la ma­jo­ritatea coregrafiilor se ba­zea­ză tocmai pe portul de altădată.

Festivalul de Tobă, tradiția gustoaselor produse din carne

Comunitatea Locală Sân-Mihai și Municipiul Alibunar, la 1 februarie a.c., organizează tradiționalul Festival de Tobă („Švarglijada“), care va reuni un număr mare de participanți și fani ai produselor preferate, maeștri eminenți în pregătirea mezelurilor și mulți invitați din țară și din România.