Reuniunea Anuală a Diplomației Române și problematica românilor de pretutindeni

Sep 03, 2016

ligor1.jpg

Ministerul Afacerilor Externe a organizat, în perioada 29 august - 1 septembrie 2016, Reuniunea Anuală a Diplomației Române, eveniment dedicat Corpului diplomatic și consular român, care se desfășoară în fiecare an în preajma zilei de 1 septembrie, Ziua  Diplomaţiei Române.


Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, a participat, joi, 1 septembrie, la sesiunea plenară dedicată românilor de pretutindeni din cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române, tematica dezbătută în cadrul sesiunii plenare fiind „Comunitățile istorice românești și diaspora de mobilitate. Evoluții și perspective", transmite mae.ro.

În prima parte a întâlnirii, participanții au avut posibilitatea să dezbată împreună cu profesorul Corneliu Bjola, din cadrul Universității Oxford, subiectul diplomației digitale în relația cu diaspora și elementele unei strategii în materie. La dialog a participat, de asemenea, și Sandra Pralong, consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale.

Ministrul delegat Maria Ligor a subliniat prioritatea acordată redefinirii relației cu diaspora și comunitățile istorice, urmărindu-se instituirea unui parteneriat autentic în cadrul căruia să fie valorificată experiența și expertiza românilor care trăiesc în străinătate. Au fost totodată abordate măsurile de profesionalizare a Departamentului de Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni și de simplificare a procedurilor de finanțare a activităților dedicate problematicii de specialitate.

 

Articole similare selectate pentru tine