Nopţile culturale ale Institutului la Bar, în Muntenegru

Sep 10, 2016

bar1.jpg

În baza Protocolului de colaborare, semnat anul trecut între Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina şi Centrul de Cultură al comunei Bar din Muntenegru, vineri, 26 august, la Palatul Regelui Nikola din Bar a fost inaugurată festiv manifestarea cultural-ştiinţifică ,,Nopţile culturale româneşti ale Institutului”.

Cu o zi mai devreme, în orele serii, a avut loc întâlnirea reprezentanţilor celor două instituţii, discuţiile axându-se pe programul de colaborare până la sfârşitul anului. Tot în seara zilei de joi, 25 august, a avut loc şi o întrunire cu academicienii muntenegreni, colaboratori ai Societăţii Române de Etnografie şi Folclor şi ai Institutului, prilej de a se iniţia un nou proiect comun de cercetare ştiinţifică în Muntenegru.

Vineri seara, în sala de spectacole a Palatului Regelui Nikola, în faţa unui public numeros, s-au desfăşurat lucrările reuniunii cultural-ştiinţifice pe tema promovării valorilor spirituale ale românilor din Voivodina şi a Institutului nostru Cultural.

Camelia Bugar

(Libertatea, 10 septembrie 2016)

 

Articole similare selectate pentru tine

Balșicii, morlacii slavizați, stăpânii Zetei de Jos

Rămășițele impunătoare ale Orașului Vechi, respectiv Stari Bar, sunt înconjurate de stânci abrupte și de ziduri înalte, construite în secolele al XI-ea și al XII-lea. În oraș se intră pe o poartă veche din aceeași perioadă care se păstrează și acum în forma ei autentică.