S-a mărit și numărul studenților români în instituțiile învățământului superior

Sep 21, 2016

sabina-fotka_660x330.jpg

Ani în șir, instituțiile noastre pentru învățământ superior, care oferă studenților români posibilitatea de a studia în limba română, s-au confruntat cu numărul mic de tineri care se înscriu la aceste facultăți. Anul acesta însă, situația s-a îmbunătățit.


Odată cu acreditarea noilor programe în cadrul Facultății de Filosofie din Novi Sad și introducerea noului modul acreditat în cadrul Facultății de Învăţători a Universităţii din Belgrad s-a mărit și numărul studenților români care se înscriu la aceste instituții pentru învățământ superior, relatează rtv.rs. Spre deosebire de anii precedenți, nu mai există pericol pentru menținerea acestor departamente.

În ceea ce privește Școala de înalte studii de specialitate pentru educatori, „Mihailo Palov” din Vârșet, de la doamna prof. dr. Brândușa Juică am primit informația că în anul universitar 2016 / 2017 s-au înscris 4 studenți, la secția educatori pentru copiii de vârsta preșcolară.

 

Articole similare selectate pentru tine

Teleşcoala și la românii din Serbia

Consiliul Naţional al Minorităţii Naţionale Române din Serbia a întreprins măsuri eficiente pentru a răspunde încercărilor cauzate de criza pandemiei coronavirusului Covid19 şi stării de urgenţă.

Din anul acesta, concursul de admitere la studii în România se va realiza de către universități

În învățământul superior au fost alocate 3.705 locuri (studii de licență) pentru românii din diaspora, locuri pentru care nu se plătesc taxe de școlarizare. În plus, 1.890 dintre tinerii admiși pe aceste locuri vor primi și burse.

Dacă educație nu e, nimic nu e

Dacă ar fi să judecăm după importanța rolului pe care îl are, ar trebui să-l așezăm pe profesor în centrul societății. Dacă ar fi, pentru că altfel nu prea se întâmplă. De la cea sau cel de la catedră – indiferent ce nume poartă: educatoare, învățătoare, învățător, profesor, dascăl, cadru didactic – pleacă totul și în jurul ei sau al lui gravitează totul, cel puțin un timp, o perioadă importantă din viața fiecăruia dintre noi.