NASA a descoperit a 13-a zodie

Sep 29, 2016

ecliptic_path.jpg

Recent, în presa internaţională apărea o ştire conform căreia NASA a descoperit un nou semn zodiacal, situat între cel al Scorpionului şi cel al Săgetătorului. Astronomii americani confirmă faptul că noua zodie, denumită ,,Ophiuchus" (,,Omul cu şarpele"), a fost, într-adevăr descoperită, însă spun că ei nu au fost implicaţi în obţinerea acestei reuşite.


Cercetătorii NASA susţin că, datorită unei modificări subtile în procesul de rotaţie a Pământului, constelaţiile nu se mai află în aceleaşi poziţii pe care babilonienii le detectaseră pe cer în urmă cu 3.000 de ani. Experţii au adăugat că, deşi acest fenomen se petrece într-o perioadă foarte lungă de timp, de aproximativ 26.000 de ani, el poate produce efecte vizibile în timp.

În urmă cu aproape 3.000 de ani, babilonienii au inventat zodiacul, bazându-se pe faptul că schimbarea poziţiilor constelaţiilor pe parcursul unui an ar putea fi puse în legătură cu anumite evenimente de pe Pământ. Babilonienii aveau un calendar care cuprindea 12 luni (corespunzând fazelor Lunii), fiecare lună coincide cu o anumită parte a zodiacului, lăsând deoparte, în mod intenţionat, cea de-a 13-a zodie, pentru că aceasta nu corespundea calendarului de 12 luni pe care îl concepuseră.

Specialiştii de la NASA confirmă că nu au schimbat niciun semn zodiacal, ei s-au bazat doar pe calcule constatând că, din cauza unei sinusoide mici în axa Pământului, constelațiile nu se mai află în aceeași poziție pe cer așa cum au fost acum 3000 de ani.

Ophiuchus Serpentarius - serpent holder.jpg

Ophiuchus Serpentarius

Christopher Crockett explică pentru sciencealert.com că  în solstițiul  (are loc în luna iunie) acum 2000 de ani, Soarele a fost așezat aproape la jumătatea distanței dintre Gemeni și Rac, iar la solstițiul din acest an, Soarele a stat între Gemeni și Taur. În anul 4609, punctul de solstițiu va trece din constelația Taurus în constelația Berbec.

În ciuda clarificări din partea cercetătorilor de la NASA, în ideea că astrologia nu este astronomie,  publicații, cum ar fi Cosmo, Yahoo News  și Marie Clare au decis să publice o mulțime de noi date privind al 13-lea semn zodiacal, realizând și următoarea listă a zodiilor:

Capricorn: 20 ianuarie - 16 februarie;

Vărsător: 16 februarie - 11 martie;

Peşti: 11 martie - 18 aprilie;

Berbec: 18 aprilie - 13 mai;

Taur: 13 mai - 21 iunie;

Gemeni: 21 iunie - 20 iulie;

Rac: 20 iulie - 10 august;

Leu: 10 august - 16 septembrie;

Fecioară: 16 septembrie - 30 octombrie;

Balanţă: 30 octombrie - 23 noiembrie;

Scorpion: 23 noiembrie - 29 noiembrie;

Ophiuchus (,,Omul cu şarpele"): 29 noiembrie - 17 decembrie;

Săgetător: 17 decembrie - 20 ianuarie.

 

Articole similare selectate pentru tine