Rugby-ul a revenit la Vârșeț

Oct 31, 2016

Aspect-de-la-adunarea-de-constituire800.jpg

Veteranii fostului Club de Rugby ”Vršac” s-au întâlnit recent la primărie, unde au organizat Adunarea de constituire, cu dorința ca noul club să poarte cu mândrie în continuare numele orașului. La adunare au fost prezenți și reprezentanții Federației de Rugby din Serbia și invitații Clubului de Rugby ”Borac” din Starčevo.


Vojkan Vojičić a fost ales președinte al Consiliului de Administrație al Clubului de Rugby din Vârșeț, membri fiind Radivoj Ćosić, dr. Dragan Cukanić, Velibor Stanković și Aleksandar Stošić. În Consiliul de Control au fost aleși Darko Trailović, Nebojša Vučendić şi Zoran Đekić. Adunarea a fost prezidată de Aleksandar Čupić, iar toate deciziile, cum ar fi adoptarea Statutului, componența Consiliului și alte decizii, au fost adoptate unanim. Președintele Federației de Rugby din Serbia, Stevan Ilijašević, și secretarul ei general, Marko Jovanović, au predat simbolic clubului nou-înființat mingea și strategia de dezvoltare a rugby-ului în Serbia, dorindu-i să-i fie plin, cât mai repede posibil, terenul de tineri dornici de acest gen de sport. Cuvinte de sprijin au venit și din partea reprezentanțulor Clubului de Rugby din Starčevo.

Prima echipă de rugby din Vârșeț.jpg

Prima echipă de rugby din Vârșeț

Președintele Vojičić a subliniat faptul că, imediat după înregistrarea oficială a acestui club, vor desfășura o promoție de amploare în toate școlile din Vârșeț, pentru a arăta copiilor și tineretului farmecul acestui sport, în care indivizii nu ies în evidență, unde câștigă echipa și unde fair-play-ul este mai presus de toate. Să reamintim că primul club de rugby în Vârșeț a fost fondat în 1993, datorită entuziasmului dr. sci. Milan Cukanić și fiului său, Dragan Cukanić. Acest lucru ar fi fost greu de realizat dacă în oraș nu ar fi locuit Nicu Pâslaru, care şi-a construit cariera de ragby la cel mai înalt nivel în România și în alte țări și care știa să transmită cunoștințele obținute iubitorilor de acest sport. Experiențele sale sunt relevante și astăzi. Rugby a revenit printre vârșețeni, deoarece s-a dovedit că există o bază serioasă de iubitori ai mingii neregulate.

Gabriel Gașpar

 

Articole similare selectate pentru tine