Senatorul Ioan Iovescu în vizită la românii din Serbia

Nov 21, 2016

senator1

Senatorul Ioan Iovescu, membru al Comisiei românilor de pretutindeni a vizitat, la jumătatea lunii noiembrie, câteva zone importante în care trăiește comunitatea română din Republica Serbia.

Senatorul Ioan Iovescu, membru al Comisiei românilor de pretutindeni, a efectuat sâmbătă, 12 noiembrie 2016, respectiv duminică 13 noiembrie 2016, o vizită de lucru în comunitățile românești din Valea Timocului şi Provincia Autonomă Voivodina (Republica Serbia). Sâmbătă senatorul de Timiș a participat, în Majdanpek, la ședința asociațiilor românești din Valea Timocului şi Voivodina. Dezbaterile în cadrul mesei rotunde au avut drept scop înființarea Uniunii Românilor din Serbia (URS) – Unija Rumuna Srbije (URS).

Duminică 13.11.2016 senatorul Ioan Iovescu a vizitat Centrul Cultural Român de la Boljevac înființat de Asociația Renașterea Românilor din Serbia. Cu această ocazie a participat la ora de limba română literară a profesoarei Una Vasiljevici, informează jurnalromanesc.ro.

senator2

Vizita de lucru a continuat la Centrul Cultural Românesc din Kladovo, coordonat de Asociația Pentru Tradiția şi Cultura Românilor – Dunărea. Aleksandar Najdanovici, fostul președinte al asociației Studenților Timoceni din Craiova, vicepreședintele TCR – Dunărea a prezentat cu această ocazie Muzeul comunității românești din Timoc.

Sâmbătă, 19 noiembrie 2016 în sala festivă a Primăriei Vârşeț, a avut loc o masă rotundă a mediului asociativ românesc din Serbia pentru costituirea unei federatii unice şi reprezentative – Uniunea Românilor din Serbia (URS) – Unija Rumuna Srbije (URS), eveniment la care a fost present și senatorul Ioan Iovescu, membru al Comisiei românilor de pretutindeni.

 

 

Articole similare selectate pentru tine