Donații importante școlii din Uzdin

Nov 25, 2016

Serbia-800.jpg

Școala generală „Sfântul Gheorghe” din Uzdin a primit o donație valoroasă constând în calculatoare, imprimantă A3 xerox color, instrumente muzicale cu accesorii și cărți din partea membrilor Rotary Club din Caransebeș, la solicitarea Comunității Românilor din Serbia (CRS).


Totul a început în urmă cu câțiva ani, Stelian Cornea, membru al Rotary Club din Caransebeș, a răspuns invitației Comunității Românilor din Serbia de a organiza un ajutor către această școală. Imediat a urmat o donație de carte, iar în primăvara anului 2014 și un contingent de ajutor umanitar destinat sinistraților afectați de inundații din Serbia, relatează comunitatea-romanilor.org.rs.

Stelian Cornea a declarat că această donație nu reprezintă doar un simplu ajutor, este vorba mai mult de crearea condițiilor adecvate pentru ca acești copii să aibă posibilitatea pentru a dezvolta aptitudinile personale în contextul timpului în care trăim, totodată încurajând generațiile viitoare șă realizeze succese pe măsura generațiilor precedente.

Președintele Comunității Românilor din Serbia, Daniel Magdu, a mulțumit în numele acestei organizații donatorilor declarând că cele mai nobile investiții sunt cele care vizează viitorul, el fiind serios afectat de neglijență acumulată în ultimul deceniu în acest segment, din partea instituțiilor abilitate, precum și un trend descendent al copiilor care frecventează școli în limba română din Serbia.

 

Articole similare selectate pentru tine

VODICA ÎNCHINATĂ ÎNĂLȚĂRII SFINTEI CRUCI DIN UZDIN

Această capelă a fost închinată Înălțării Sfintei Cruci. Se află pe raza satului – cătunului Kotul Mik (Cotul Mic).

Uzdinenii în fața Muzeului militar din Parcul Carol, 1935

Excursie în România, 1935 - Fotografia este realizată în fața Muzeului militar din Parcul Carol, în față este mormântul Eroului necunoscut iar roată de Muzeu sunt tunuri vechi înșirate.

Simboluri istorice ale Uzdinului 2/2

În tendința de a depăși obstacolele pe care natura i le-a pus în cale, în căutare de hrană, dar și din dorința de comunicare cu semenii săi, omul a reușit, din cele mai vechi timpuri, să lege malurile râurilor, prăpastiilor și să învingă alte piedici care-I întretăiau drumul. Podurile, la început simple, cu doar câte o bârnă așezată de-a curmezișul, s-au construit mai târziu din lemn sau din alte materiale disponibile.