Cei mai vârstnici gemeni din Banatul de Sud

Nov 28, 2016

gemeni800.jpg

Frații gemeni Velimir și Dragomir Cotârlă s-au născut în același timp, în localitatea Dobrița din comuna Alibunar, într-o familie care din străbuni s-a dedicat agriculturii și din agricultură trăia. Deși nu sunt cei mai vârsnici locuitori ai Dobriței, depășindu-i Evgenije Drndarski care a ajuns la vârsta de 94 de ani, cu 86 de ani de viață sunt considerați cei mai vechi gemenii din Banatul de Sud.


Ceea ce îi face pe frații Cotârlă să fie cunoscuți, nu doar în localitate, este loialitatea lor față de cei dragi, relațiile coerente de vecinătate, angajamentul față de credință și biserică în care mai mult de jumătate de secol erau tutori. Copiii sunt crescuți să respecte și promoveze valorile creștine și familiale, astfel încât acestea sunt acum oameni demni și cinstiți, scrie Ferenc Koso.

Sănătatea le servește bine, la doctor au mers rar și nu au fumat niciodată. Rețeta lor pentru longevitate și starea bună de sănătate este - lucrul. Și au lucrat foarte mult. La început au întreținut fiecare câte 15 hectare de teren cu boi și cai, dabea recent cu ajutorul tractoarelor. Și nu se plâng de nimica, singurul lucru care doare este că au lucrat o viață-ntreagă și nu au pensie.

Fratii Cotârlă tineretului de azi sugerează să fie angajați și să muncească maximum la obiectivele principale alese, însă și mai important este angajamentul față de familie.

 

Articole similare selectate pentru tine