67 de ani de existență a Postului de Radio Novi Sad

Dec 01, 2016

rns-radio-novi-sad-rtv-jpg_800.jpg

“Aici Radio Novi Sad” - aceste cuvinte au fost pentru prima dată rostite în urmă cu 67 de ani la data de 29 noiembrie, când a fost înfiinţat Postul de Radio Novi Sad, unul dintre cele mai importante în regiune.


La 29 noiembrie în urmă cu 67 de ani, Radio Novi Sad a început emiterea programului în limba română, iar televiziunea s-a alăturat în urmă cu 41 de ani. Totul a început la 29 noiembrie 1949, când pe undele Postului de Radio Novi Sad a început programul în limba română şi în încă 5 limbi ale comunităţilor naţionale. Astăzi Radio-televiziunea Voivodinei produce şi emite program de radio şi televiziune în 13 limbi, informează rtv.rs.

Cu prilejul aniversării a 67 de ani de existenţă şi activitate a postului nostru de radio, astăzi, de la ora 13.00, în studioul "M" al Postului de Radio Novi Sad, va avea loc o festivitate ocazională.

De altfel, Postul de Radio Novi Sad este singurul care transmite un program zilnic de 24 de ore în limbile minorităţilor, respectiv limba maghiară, slovacă, română, ruteană, ucraineană şi romă.

Programul în limba română transmite patru ore şi jumătate de program zilnic şi program nocturn în fiecare luni şi vineri, iar din cuprins putem aminti ştirile de la orele 10.00 şi 11.00, iar seara la ora 18.00 emisiunea informativă centrală Radiojurnal. În blocul de înainte de amiază, între orele 10.00 şi 12.00, transmitem emisiunea "Împreună cu d-voastră", iar în cadrul blocului de după amiază, amintim unele emisiuni culturale: "Cadran cultural", "Radiospectru", "Panorama culturală", "Dragu mi-i unde-am venit", apoi emisiuni sportive, economice, pentru ascultătorii de la sate, pentru tineret, precum şi numeroase emisiuni muzicale.

 

Articole similare selectate pentru tine

Novi Sad - alături de Timişoara - capitală culturală europeană

Orașul Novi Sad a fost desemnat ca, în anul 2021, să fie una dintre capitalele culturale europene, astfel că orașelor Timișoara și Novi Sad li se va alătura și un oraș din Grecia – Elefsina, Kalamata sau Rodos – iar hotărârea va fi adusă în noiembrie.

Jubileu 70 de ani de program în limba română la Radio Novi Sad

Redacţia programului Radio Novi Sad în limba română, duminică, 3 noiembrie a marcat 70 de ani de program în limba română. La jubileu au participat interpreţi consacraţi de muzică populară românească. În holul Studioului M evenimentul a debutat cu o expoziţie a asociaţiilor de femei cu prefix românesc și tot aici a fost lansată Monografia 70 de ani a Redacţiei în limba română.

Din 28 septembrie, la Novi Sad încep târgurile de toamnă

Luna septembrie în Voivodina este marcată de începerea târgurilor de mostre – anume, între 28 septembrie și 2 octombrie, la Târgul novosădean, vor avea loc târgurile internaționale sub denumirea comună ”LORIST“.