Starea spirituală – cheia longevității

Dec 09, 2016

o-MEDITATION-facebook-800.jpg

Cu o speranţă medie de viaţă în occident de 70-85 de ani, ideea că o persoană ar putea trăi peste 100 de ani pare exagerată. Iar gândul că cineva ar trăi peste 200 de ani este de-a dreptul suspicioasă. Dar de ce ne vine atât de greu să credem că oamenii pot trăi atât de mult?


Să nu uităm că sunt oameni în lume care nu muncesc 8 ore de zi, nu sunt stresaţi de datorii, nu respiră aerul poluat al centrelor urbane şi fac mişcare în mod regulat. Nu consumă zaharuri sau făină rafinată şi nici produse stropite cu pesticide, scrie viataverdeviu.ro. Nu consumă carne plină de grăsimi, dulciuri sau alimente modificate genetic. Nu iau antibiotice. Nu consumă alcool şi nu fumează. Dietă lor nu conţine alimentele nesănătoase consumate în ziua de azi atât de frecvent de cei mai mulţi oameni şi, în plus, includ în dieta lor superalimente precum plante medicinale, care sunt ca steroizii pentru organele corpului şi sistemul imunitar. Aceşti oameni îşi petrec mare parte din timp în natură, practicând tehnici de respiraţie şi meditaţie, care au dovedit că pot îmbunătăţi sănătatea mentală, fizică şi emoţională. Trăiesc o viaţă simplă, dorm bine şi petrec mult timp la soare. Când oamenii obişnuiţi se relaxează la soare, se simt revigorati şi numesc această odihnă "vacanţă". Să ne imaginăm că am petrece o viaţă întreagă făcând acest lucru în munţi, şi, pe lângă aceasta, avem starea mentală, spirituală şi fizică perfectă. Nu există nicio îndoială că, dacă am face toate aceste lucruri, am trăi cu uşurinţă până la 100 de ani. Conform unui articol publicat în 1930 în New York Times, Wu Chung-chieh, profesor la Universitatea Chengdu, a descoperit în arhivele guvernului Imperial Chinez din 1827 o menţiune despre felicitările adresate lui Li Ching-Yuen cu ocazia aniversării sale de 150 de ani, apoi alte documente care atestau felicitările oficiale oferite cu ocazia aniversării sale de 200 de ani în 1877. În 1928, un corespondent al ziarului New York Times a menţionat că mulţi dintre bătrânii care trăiau în aceeaşi zona cu Li îşi aminteau că bunicii lor îl ştiau pe când ei erau nişte copii, iar la acel moment el era deja adult. Li a fost întrebat care este secretul longevităţii sale. Iată ce a răspuns: "Păstrează o inima liniştită, stai că o ţestoasă, păşeşte vioi că un porumbel şi dormi că un câine.” Li a susţinut că pacea şi calmul interior al minţii, împreună cu tehnicile de respiraţie, erau secretele unei longevităţi uimitoare. Evident că şi dietă sa a avut un rol important. Este, însă, fascinant că o persoană atât de longevivă din istoria omenirii atribuie lungimea vieţii sale stării de spirit.

 

Articole similare selectate pentru tine

Nevăzătorul cu duhul

Nu vedea gândurile oamenilor și nu-i mai vedea nici pe oameni și nici lumea și nici lucrurile din ea. Nevăzărorul cu duhul vedea doar cerurile deschise și pe Iisus stând de dreapta lui Dumnezeu Tatăl.

Muzica – ecoul unei existențe românești

Pentru românii din partea sârbească a Banatului, de-a lungul vremii, activitatea muzicală a reprezentat mult mai mult decât o simplă manifestare artistică şi culturală. Prin muzică, românii şi-au dovedit prezenţa şi spiritul naţional.