Este oare găsită locația legendarului castel Camelot?

Dec 22, 2016

Foto-Gettyimages800.jpg

Un profesor universitar retras din activitate, pe nume Peter Field, crede că a găsit legendarul castel Camelot, care ar fi aparţinut, conform legendelor, Regelui Arthur.

Potrivit Daily Mail, fostul profesor este de părere că acesta s-ar afla în Yorkshire. El a ajuns la această concluzie după ce a descoperit o hartă a Marii Britanii, pe care se află şi un nume: "Camulodunum". Site-ul se află pe drumul care leagă Chester şi York, care era foarte bun din punct de vedere strategic. Legenda Regelui Arthur şi a curţii sale de la Camelot a fost subiectul a nenumărate cărţi şi filme, însă locul în care s-ar fi aflat castelul i-a păcălit pe istorici mai bine de 1000 de ani.

york.jpg

"Camulodunum" înseamnă "fortul Zeului Camul", însă numele ar fi putut fi scurtat cu uşurinţă în ... Camelot. "Şi brusc, toate semnele s-au aliniat. Cred că sunt pe cale să fi rezolvat un mister vechi de 1400 de ani. M-am uitat la aranjamentele locurilor şi m-am gândit 'Doamne', acest Camulodunum este pe drumul către York - iar York este locul pe care britanicii au încercat să-l controleze, atunci când voiau să stopeze invazia anglo-saxonă" - a declarat profesorul Peter Field.

Foto Gettyimages

 

Articole similare selectate pentru tine