"MeMORARIUm"-ul Dominikei Morariu

Jan 05, 2017

12small.jpg

În decursul lunii ianuarie pictorița vârșețeană Dominika Morariu va expune lucrări din ciclul ”MeMORARIUm” în Muzeul Orășenesc "Concordia".


Lucrările pentru această expoziție s-au realizat din amprente de desen, hârtie, plante și ceară, realizate în decursul anului 2016.

  • Lumea plantelor mi-a fost întotdeauna interesantă, cu toate legile și diversitatea ei. Aceste plante ”implicate” în munca mea simbolizează multe lucruri, în primul rând ele sunt păstrătoarea amintirilor, gardienii puterilor miraculoase de vindecare, sunt dovada posibilității coexistenței diferitelor tipuri, forme și vârste, reprezintă frumusețea formei... Eu le colectez și păstrez într-un ierbar-jurnal și apoi, când simt nevoia, le ”interferez” în lucrările mele în diferite moduri. – spune Dominika Morariu pentru evrsac.

2013-03-10-1362946425.JPG

  • Lucrările prezentate în această expoziție la origine au o poveste personală, un episod din viața artistului, titlul expoziției însăși reflectând, fără îndoială, consecințele particulare semantice ale experienței de introspecție și reflecție în spatele ei. Coincidență sau nu - logica ascunsă în spatele structurii termenului selectat este în concordanță cu logica creației vizuale în fața ochilor noștri, - scrie Vesna Milanović în prefața catalogului expoziției. Sugestia autorului este ca expoziția să fie vizualizată în zi însorită.
 

Articole similare selectate pentru tine