Talismanul care îți protejează visele

Jan 05, 2017

800_tall.jpg

Talismanul viselor face parte din cultura americanilor nativi de generații întregi.  Un element important al dreamcatcher-ului este asociat cu tradiția cercului.

Unii dintre americanii nativi pun un preț foarte mare asupra cercului, ca formă geometrică dar și spirituală deoarece simbolizează puterea și unitatea. De aceea, multe simboluri își au originea în forma cercului, iar una dintre ele este acest talisman al viselor, subliniază zenivers.ro.

Americanii nativi sunt de părere că  noaptea este înțesată atât de vise pozitive dar și negative. Atunci când atârni liber în aer un dreamcatcher deasupra patului, el prinde visele din zbor. Ce este cu adevărat important este faptul că visele bune știu să-și facă loc prin dreamcatcher, alunecând în jos prin găurile plasei, special brodate pentru ele, trecând printre pene până în mintea visătorului. Totul atât de subtil și delicat astfel încât de multe ori nici nu ne dăm seama că visăm.

În aceeași măsură, visele rele nu au conștiință asupra faptului că au fost prinse în plasă și, astfel, pier în zori.

hand-drawn-dreamcatcher-ornament_23-2147543463.jpg

În mod tratițional pentru cercul talismanului se folosește o crenguță de salcie, pe care se împletește cu ață o plasă rezistentă și apoi este decorat cu pene, mărgele, simboluri de obiecte și animale, dar și alte obiecte care fac parte din viața noastră de zi cu zi. Dacă suntem pasionați și avem îndemânare, ne ajută să ne personalizăm talismanul – în felul acesta el este mai eficient asupra viselor noastre.

Americanii nativi aveau un mod de a privi viața și apreciau natura umană dar și cea din mediul înconjurător la adevărata ei valoare. Poate că acesta este și motivul pentru care au ajuns să aibă asemenea tradiții, atât de frumoase, care au rezistat în timp.

Talismanul viselor este, prin urmare, și în zilele noastre un obiect extrem de apreciat, atât pentru protejarea viselor dar și pentru frumusețea lui ornamentală.

 

Articole similare selectate pentru tine