Sărbătoarea Zilei Culturii Naționale la Golubăț

Jan 20, 2017

1.jpg

La Golubăț (Golubac) pe 14 ianuarie a.c. s-a marcat Ziua de naștere a Poetului Național Mihai Eminescu și Ziua Culturii Române.


În cadrul programului cultural-artistic a fost și deosebit de reușită lansarea de carte despre obiceiurile la românii din Omolie. Despre această carte, al cărui autor este Zvezdana Stanojević, a vorbit cu cuvinte alese renumitul etnolog conf. univ. dr. Otilia Hedeşan, prorectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

În programul moderat de Iviţa Glişici a evoluat şi Corul Protopopiatului B.O.R. Dacia Ripensis, renumitul interpret de muzică folk Dan Vană din Calafat, ansamblurile folclorice din Barici şi Golubăţ, instruite de Mića Milovanović, solistul vocal Milun Milunovici şi solistul instrumentist Boian Trailovici la cimpoi, apoi tinerii recitatori Iris şi Constantin Glişici.

15977467_10209939208971707_7679795847242392108_n.jpg

Lucian Marina, președintele Societății de Limba Română a propus o declaraţie de pietrificare a colaborării pe care au semnat-o Asociaţia ,Sandu Timoc", Societatea de Limba Română din Voivodina - Republica Serbia şi Filiala Serbia a Forumului European.

Sărbătoarea a fost organizată de Filiala Forumului European pentru Istorie şi Cultură, împreună cu Asociaţia ,,Sandu Timoc" în parteneriat cu Societatea de Limba Română din Voivodina şi mai multe asociaţii cu prefix românesc, ale românilor din Serbia de Răsărit.

 

Articole similare selectate pentru tine

Bacul care leagă România de Serbia pe Dunăre

Începând din 2 ianuarie 2020, au început cursele regulate cu bacul Baziaş 4, care leagă Moldova Nouă de oraşul sârbesc Golubac.

,,Joc românesc” la Golubac

Măreaţa sărbătoare a românităţii, Festivalul ,,Joc românesc” în Timocul Sârbesc este organizată anual, în mod tradiţional, de bravii români drd. Iasmina Glişici, preşedinta Asociaţiei Părinţilor ,,Sandu Timoc” din Jâtcoviţa şi Iviţa Glişici, preşedintele Filialei din Serbia a Forumului European pentru Istorie şi Cultură și anul acesta Festivalul, ajuns la ediția a X-a, a avut loc la Golubac, situat la intrarea în Porţile de Fier ale Dunării.