La Timişoara - primul restaurant de tip Fresh Market

Feb 04, 2017

800.jpg

Un concept inedit de restaurant, primul de tip fresh-market din România, s-a deschis recent în Timişoara. Localul este gândit precum o mică „fabrică” utilată cu tehnologie de ultimă generație în care se lucrează la “foc continuu”.


Aici inventăm, creăm, producem. Aici fabricăm ca într-o uzină. Tot procesul este intern. Vrem să desființăm ideea de paste la cutie. Vrem ca omul să vadă cum sunt preparate în mașina de făcut paste făinoase. Vrem ca pâinea pe care o mănâncă să fie a locului, proaspăt scoasă din cuptor, mirosind a pâine. Pentru că mâncarea este o emoție. Trebuie gătită și servită corect,” spune Ciprian Tătaru, unul dintre Chef-bucătarii localului pentru sfia.ro.

Ideea din spatele atFabrika este simplă: un atelier de gătit în care accentul se pune pe transparență și totodată pe prospeţimea alimentelor alese din Fresh Market-ul din interiorul localului.

Zona de selecție a alimentelor este împărţită în mai multe secții printre care cea de fructe și legume, carmangeria, brutăria și vitrina-caldă.

DSC_0409.jpg

În sectorul carmangerie specialitățile stau la dispoziţia cumpărătorilor. După ce clienţii şi-au ales carnea, aceasta este trimisă spre bucătar și gătită în funcție de preferințele fiecăruia. Găsim aici delicatese precum mușchi de vită de Uruguay, delicatese italiene, prosciutto di Parma sau bresaola.

Brutăria se face remarcată prin specialităţile de panificaţie create după rețete proprii și coapte în cuptoare performante.

De asemenea restaurantul merge şi pe ideea de food-to-go, asta pentru că există şi posibilitatea pregătirii “pe loc” a unui sandwich, ce poate fi ambalat şi pus la pachet.

DSC_0344.jpg

În departamentul “vitrina caldă” specialităţile deja pregătite sunt păstrate proaspete pentru cei care doresc să consume alimente sănătoase, însă nu au prea mult timp la dispoziţie.

Localul este deschis de la ora 8.00 până la ora 00.00. În funcţie de momentele zilei, restaurantul se transformă dintr-un spaţiu al micului dejun, într-un spaţiu în care se poate servi cina, sau un loc în care oamenii se pot întâlni, ca într-un pub, să savureze o bere.

Locaţie: Iulius Mall

foto:Yellow Tree

 

Articole similare selectate pentru tine