Resfințirea B.O.R. la Sărcia

Feb 13, 2017

biserica-fotka_800.jpg

La Sărcia a avut loc duminică, 5 februarie, resfinţirea Bisericii Ortodoxe Române, cu hramul Sfântul Mucenic Dimitrie.

Lucrările la reamenajarea bisericii au început cu binecuvântarea Preasfinției Sale, Daniil Episcopul Daciei Felix în anul 2015, fiind coordonate de preotul paroh Cristian Popi împreună cu membrii Consiliului Parohial și a oamenilor de bună credință, care au contribuit financiar la executarea acestor lucrări care au fost finalizate la începutul acestui an. Duminică, 5 februarie, la locașul de culte din Sărcia s-au binecuvântat aceste lucrări prin slujba de preasfințire, Sfânta Liturghie Arhierească oficiată de Preasfinția Sa Daniil,  înconjurat de un sobor de preoți, scrie rtv.

Biserica a fost sfințită în 1896 de către Episcopul Ioan Mețean, Episcop al Aradului. Iată că după atâta timp, după reparații ulterioare, biserica a fost resfințită. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Daniil, Episcop al Daciei Felix cu un sobor de preoți, în frunte cu părintele Vicar Emanuel Tăpălagă. Mulțumim tuturor care ne-au ajutat atât financiar, cât și cu munca lor benevolă, să ducem la bun sfârșit aceste lucrări, a spus Cristian Popa, paroh B.O.R. Sărcia.

 

Articole similare selectate pentru tine

Vodița, principalul loc de pelerinaj din Serbia

Eparhia Sfântului Nicolae din Ruski Krstur a fost înființată la 6 decembrie 2018 prin ridicarea fostului Exarh Apostolic pentru greco-catolicii din Serbia. Prea Sfinţitul Dzuro Dzudzar, episcopul greco-catolic, Exarh Apostolic de Serbia şi Muntenegru a fost numit primul guvernator al eparhiei.

Marele Festival de Folclor al Românilor din Voivodina - Sărcia 2017

Ediţia a 57-a a Marelui Festival de Folclor al Românilor din Voivodina, s-a desfăşurat în perioada 17 – 19 august, la Sărcia, reunind, în cele trei zile de festival, renumiţi interpreţi solişti vocali şi instrumentişti, coruri, grupuri vocale, orchestre şi tarafuri, precum şi numeroase formaţii de dansuri, din ţară şi din România.

La temelia bisericii din Mesici sunt puse trei pietre din locuri istorice ale României

Timp de secole, românii de pretutindeni au ştiut că Biserica a fost mereu cea dintâi păstrătoare a limbii şi a conştiinţei de neam. Marele poet basarabean Grigore Vieru spunea: "Cine are o limbă, are o credinţă. Cine are o credinţă, are o biserică. Cine are o biserică, are o ţară". Acest îndemn a rămas până astăzi călăuză, mai ales pentru românii rămaşi în afara graniţelor ţării.