”Zilele de teatru" la 45 de ani de existenţă

Mar 11, 2017

800.jpg

Ședinţa comună a Consiliului de administraţie al U.T.A.R.V. şi al Comitetului de organizare a ediţiei jubiliare (45 de ani de existență) a manifestării ,,Zilele de Teatru ale Românilor din Voivodina", prezidată de preşedintele Dimitrie Miclea la Alibunar, a cuprins stabilirea programului ediţiei jubiliare ale ,,Zilelor…", desemnarea membrilor juriului şi decernarea premiilor jubiliare.


La ediţia din acest an se vor prezenta în concurs şapte spectacole, iar ,,Zilele de teatru” vor derula în perioada 22 aprilie – 7 mai.

Programul

Coștei, 22 aprilie 2017 Societatea Cultural-Artistică „Mihai Eminescu” „Prințesa nebună” de M. Mircioane

Vârșeț, 23 aprilie 2017 Asociația Culturală „Banatic Art” „Profesorul de franceză” de T. Mușatescu

Vârșeț, 28 aprilie 2017 Societatea Cultural-Artistică „Luceafărul” „Noi” autor R. Vărădean

Uzdin, 29 aprilie 2017 Căminul Cultural „Doina” „Sinucigașul” de N. Erdman

Alibunar, 30 aprilie 2017 Teatrul „Conu Alecu” „Și cu violoncelul, ce facem?” de M. Vișniec

Straja, 5 mai 2017 Societatea Cultural-Artistică „Mihai Eminescu” „Așa-i cu femeile” de D. Georges

Torac, 6 mai 2017 Asociația pentru Artă și Cultură Românească „Vichentie Petrovici Bocăluț” „Un bărbat și mai multe femei” de L. Zorin

Alibunar, 7 mai 2017 Scena Profesionistă Românească din Vârșeț „Vinovatul” de I. Băieșu

Decernarea premiilor

 

Articole similare selectate pentru tine

Trupa de Teatru ”Neica” din Coștei la Pygmalion în Viena

Membrii Trupei de Teatru ”Neica” ce funcționează în cadrul S.C.A. ”Mihai Eminescu” din Coștei, au contribuit în seara zilei de 24 octombrie 2015 la înfăputirea istoriei, prezentându-se ca prima trupă românească de amatori de la noi, în Sala de spectacole a Teatrului ”Pygmalion” din Viena.

Teatrul din Oravița a fost primul teatru din România

Construit în anul 1817, ca o copie la o scară mai mică a celebrului teatru vienez Burgtheatre, Teatrul din Oravița a fost primul teatru din România. Inaugurarea lui s-a făcut în prezența împăratului Francisc I și a împărătesei Augusta Carollina, cu ocazia vizitei lor la Oravița, care au fost prezenți și la primul spectacol jucat aici „Cununa cu lăutari”. În anul 1890, când teatrul din Viena este dezafectat, edificiul din Oravița devine din copie original. Un lucru ciudat este faptul că în toată istoria sa teatrul nu a avut niciodată propria trupă de actori.

Simpozionul "Zilele de teatru - trecut, prezent şi viitor"

Uniunea Teatrelor de Amatori ale Românilor din Voivodina, a organizat astăzi, la Alibunar, simpozionul "Zilele de teatru: trecut, prezent şi viitor", la care au fost prezentate 12 lucrări. Organizatorii ne asigură că în formă electronică au fost trimise încă 6 lucrări, în care se evocă amintiri şi atitudini despre cei 45 de ani, cât au trecut de la înfiinţarea Zilelor de Teatru, în 1973.