Uzdinenii în fața Muzeului militar din Parcul Carol, 1935

Mar 16, 2017

Uzdin-excursie800.jpg

Excursie în România, 1935 - Fotografia este realizată în fața Muzeului militar din Parcul Carol, în față este mormântul Eroului necunoscut iar roată de Muzeu sunt tunuri vechi înșirate.

Din fototeca lui Pavel Onciu din Uzdin.

 

Articole similare selectate pentru tine

VODICA ÎNCHINATĂ ÎNĂLȚĂRII SFINTEI CRUCI DIN UZDIN

Această capelă a fost închinată Înălțării Sfintei Cruci. Se află pe raza satului – cătunului Kotul Mik (Cotul Mic).

Simboluri istorice ale Uzdinului 2/2

În tendința de a depăși obstacolele pe care natura i le-a pus în cale, în căutare de hrană, dar și din dorința de comunicare cu semenii săi, omul a reușit, din cele mai vechi timpuri, să lege malurile râurilor, prăpastiilor și să învingă alte piedici care-I întretăiau drumul. Podurile, la început simple, cu doar câte o bârnă așezată de-a curmezișul, s-au construit mai târziu din lemn sau din alte materiale disponibile.

Simboluri istorice ale Uzdinului 1/2

Venind pe șoseaua ce leagă Belgradul, Panciova și Zrenianinul, la doi pași de la intrarea în Uzdin, pe partea stângă a drumului, la umbra ridicăturii de pământ Cula lui Bagiu, din tufărișurile de trestie se ridică trei construcții: crucea, poarta și Gropul (izvor tămăduitor deasupra căruia, într-o perioadă pierdută în negura vremurilor, a fost construită o capelă rotundă pentru a proteja apa tămăduitoare care izvorăște aici). Rămâne un mister când a fost descoperit izvorul și din ce cauză este numit „Gropu lu Dronea”.