Cernobîlul, 30 de ani după

Mar 17, 2017

cernobil800.jpg

După dezastrul nuclear de la Cernobîl din 1986, 116.000 de oameni din zona de excluziune au fost forțați să-și părăsească definitiv casele. De peste 30 de ani, zona zace complet abandonată și puțini sunt cei care au curajul să se aventureze aici.

Din cauza toxicității extreme, niciun om nu poate locui în zonă și probabil că nici n-o va face prea curând. Surprinzător, însă, există ființe care prosperă în zonele parasite, scrie incredibilia.

Cernobil-Radiatii.jpg

Studiile care arătau că fauna va avea de suferit de pe urma dezastrului au fost infirmate, dovada fiind înmulțirea considerabilă a populațiilor de animale fiind la ora actuală chiar mai numeroase decât erau acum 30 de ani.

Cernobil-Animale.jpg

Bineînțeles, s-au înmulțit și datorită absenței omului. Astăzi, zona toxică este tărâmul elanilor, căprioarelor, lupilor (populația de lupi este de șapte ori mai mare decât în rezervațiile naturale din apropiere), bizonilor și al multor alte specii. Imaginile surprind bogata faună care s-a dezvoltat în zona pustiită de dezastrul care a curmat mii de vieți.

Cernobil-Lup.jpg

 

Articole similare selectate pentru tine