CBS și CIA nu spionează, doar trage cu urechea prin aparatele inteligente

Mar 18, 2017

CIA_VAULT_800.jpg

Michael Hayden, fostul șef al CIA a incercat să calmeze americanii care pot îngrijorați de faptul că agenția de spionaj din SUA trage cu urechea prin aparatele de televiziune inteligente, tip Samsung.

Practic, telefoanele și televizorele inteligente sunt folosite de CIA pentru a spiona de la distanță.. El confirmă dezvăluirile Wikileaks. Generalul Michael Hayden, a declarat pentru Stephen Colbert de la Late Show de pe postul CBS că CIA nu îi spiona pe americani, dar a confirmat că CIA are capacitatea anunțată de dezvăluirile Wikileaks.

WikiLeaks a dezvăluit marți 7 martie a.c., că documente oficiale ale CIA, arată că agenția are capacitatea de a întra prin programe-spion în smartphone-uri și televizoare inteligente, pe care le folosește apoi pentru a-i spiona pe oameni.

Vă pot spune că aceste instrumente nu vor fi folosite împotriva unui american”, a declarat Hayden Colbert. Atunci când Colbert a întrebat apăsat de ce CIA nu ar folosi tehnologia pentru a aduna informații despre americani,

Hayden a răspuns: „Sunt niște oameni răi în lume, care au aparate Samsung ca televizoare.

Sunt oameni acolo pe care doriți ca noi să-i spionăm. Vrem să avem capacitatea de a transforma acel dispozitiv de ascultare în interiorul televizorului pentru a afla care sunt intențiile acelei persoane.„ - a mai spus Michael Hayden.

În cadrul operațiunii “Anul Zero” din seria Vault 7, Oamenii lui Julian Assange au publicat un total de 8.761 documente ce arată acoperirea globală, prin programe de hacking, a CIA, inclusiv arme de exploatare a produselor unor companii precum “iPhone-ul de la Apple, Androidul de la Google, celebrul Windows al Microsoft și chiar televizoarele Samsung, care pot fi convertite în microfoane sub acoperire”.

Conform sursei citate, documentele dezvăluite marți, despre Divizia pentru Dispozitive Mobile a CIA (MDB) artă că agenția americană a dezvoltat multiple instrumente și sisteme de a „sparge” smart phone-urile și a comanda de la distanță expedierea de date (sms-uri, înregistrări audio) ori locația în care se află posesorul. De asemenea, camera foto și microfonul telefonului pot fi activate de la distanță.

Gabriel Negru

 

Articole similare selectate pentru tine

Războaiele precedate de minciuni

Fiecare război este precedat de o minciună răspândită abil prin mijloacele de comunicare în masă. Astăzi, aflăm că Statele Unite ale Americii amenință Venezuela și Ecuadorul. Mâine, Iranul. Poimâine, pe cine oare?