Zeci de mașini de epocă ascunse de naziști

May 08, 2017

masini-ascunse-de-hitler2.jpg

Vincent Michel, un profesor de Educație Fizică în vârstă de 57 de ani, a descoperit o colecție de mașini care au fost ascunde pentru a nu fi confiscate de naziști în cel de-Al Doilea Război Mondial.


  • După 70 de ani, autovehiculele au fost găsite de belgian, care recunoaște că a rămas impresionat: “M-am simțit de parcă m-aș fi întors în timp. Nu îmi venea să cred ce văd”, a declarat Vincent. Zeci de mașini de epocă erau ascunse în adăpost, în Franța, și abia acum, după atâția ani au fost descoperite, scrie omofon.

masini-ascunse-de-hitler7.jpg

Le-au ascuns aici, probabil la începutul războiului, iar când s-a încheiat, nimeni nu a mai venit aici să le dezgroape. Pur și simplu le-au lăsat aici” a mai spus profesorul. Cele mai multe dintre ele erau goale și ruginite. Însă, una albastră și-a păstrat culoare intactă, în mod surprinzător. Cel mai probabil, mașinile au fost ascunse la scurt timp după ce naziștii au invadat Franța.

masini-ascunse-de-hitler3.jpg

masini-ascunse-de-hitler5.jpg

Câteva dintre mașinile descoperite în adăpost au fost vândute, însă multe dintre ele au rămas în continuare acolo, pentru că sunt într-o stare foarte fragilă pentru a fi transportate. “După ce le-am găsit, pe câteva dintre ele am reușit să le vindem la licitație, dar multe dintre acestea sunt prea avariate ca să poată fi mișcate de acolo”, a mai declarat Vincent Michel. Ce se va întâmpla cu acestea deocamdată nu se ştie cu exactitate.

 

Articole similare selectate pentru tine

Atentat la Nisa de ziua Franţei, cel puţin 84 de morţi

Celebrările de Ziua Franţei au fost întrerupte tragic la Nisa, joi seară, după ce un camion a intrat în mulţimea prezentă la evenimentele din centrul oraşului. Bilanţul provizoriu este unul sumbru şi creşte de la un minut la altul: cel puţin 84 de morţi şi 120 de răniţi, printre care şi copii.