Prof. Mihai Spăriosu la Facultatea de Filosofie din Novi Sad

May 19, 2017

Dl-academician-Ioan-Aurel-Pop-800.jpg

Recent, la Facultatea de Filosofie din Novi Sad, profesorul Mihai Spăriosu, eseist, critic literar, traducător şi profesor universitar  la Universitatea Georgia din SUA,  a ţinut o prelegere.

Mihai Spăriosu este director academic al Institutului de Studii Europene al Universităţii Georgia , SUA. Prof. dr. Spăriosu  a venit la Novi Sad prin programul Fulbrait, principalul program internaţional pentru schimburi în domeniul învăţământului. În sala arhiplină de seminar  a Departamentului de Limbă şi Literatură Română, el a ţinut o prelegere despre personalităţile multiculturale din Banatul istoric, cu accent pe opera şi viaţa lui Paul Iorgovici Bănăţeanul, scrie rtv.rs.

mihai ns.jpg

Acest profesor universitar  a absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universităţii din Bucureşti, unde a şi predat un timp, iar după aceea a continuat cariera de profesor în Statele Unite ale Americii, unde a obţinut doctoratul. Este autorul mai multor lucrări ştiinţifice. Mihai Spăriosu este născut în Banatul românesc, însă părinţii lui îşi trag originea din Vârşeţ şi Uzdin.

Foto sus: Dl academician Ioan-Aurel Pop, dl prof. Mihai I. Spariosu (în mijloc) şi prof. Vasile Boari

 

Articole similare selectate pentru tine