Asteroidul care ar putea distruge complet economia mondială

May 30, 2017

large-asteroid-surrounded-by-smaller-ones-5800.jpg

Corpul ceresc ”16 Psyche” este cel mai misterios obiect din sistemul solar, care, din punct de vedere economic, ar putea distruge complet viața curentă pe Pământ.

Dacă oamenii ar fi reușit să aterizeze acest asteroid la sol, numai fierul din el ar valora 10 trilioane de dolari, suficient să prăbușească toate prețurile și s-ar fi ajuns la distrugerea completă a economiei mondiale, scrie digg.com. Agenția spațială americană NASA va trimite un satelit spre acest asteroid în anul 2022, care va ajunge la destinație 2026. Asteroidul ”16 Psyche” este situat într-o centură de asteroizi între Marte și Jupiter. Este un corp ceresc cu un diametru de 200 de kilometri, compus din bucăți de metal, cea mai mare parte din fier, nichel și apoi un număr de metale rare, inclusiv aur, platină și cupru.

Obiectivul științific al misiunii ”16 Psyche” este înțelegerea formării planetelor - oamenii de știință vor încerca să stabilească dacă acest corp ceresc este o planetă în formare, cât este de vechi și ce suprafață are. Linda Elkins Tanton de la Universitatea de stat din Arizona, este cercetătorul principal al acestui asteroid.

  • Chiar dacă am fi reușit să aducem acest obiect enorm de metal aici ... Ce am face cu el? L-am fi ținut ascuns controlând sursa globală de metal – așa cum procedează corporațiile care dețin mine de diamante, protejând piața lor? Ce se va întâmpla dacă decideți să rezolvați cu ajutorul acestui meteor sursa de metal pentru omenire o dată pentru totdeauna? Acestea sunt, într-adevăr, speculații nebune - a spus ea.

În altă ordine de idei, aproape în fiecare săptămână NASA publică cel puțin o fotografie uimitoare din spațiu, care a fost înregistrată de sateliții săi. Iată câteva dintre cele mai atractive fotografii din ultimele săptămâni.

Foto NASA-JPL-Caltech-SwRI - Promo.jpeg

Foto NASA-JPL-Caltech-SwRI - Promo

Luminozitatea lui Jupiter Nava spațială Juno este responsabilă pentru această fotografie de luminozitate a lui Jupiter, cunoscută sub numele de aurora. Aurora apare atunci cand electronii intră în magnetosfera planetei din apropierea polilor magnetici și se ciocnesc cu atomii de gaz.

Foto NASA-GSFC-Solar Dynamics Observatory - Promo.jpeg

Foto NASA-GSFC-Solar Dynamics Observatory - Promo

Câmpuri magnetice solare Fotografia arată în mod clar liniile de conectare a câmpurilor active în soare. Ele sunt de fapt zeci de mii de kilometri distanță unul de altul.

Foto NASA-JPL-Caltech-SwRI-MSSS-Betsy Asher Hall-Gervasio Robles - Promo.jpeg

Foto NASA-JPL-Caltech-SwRI-MSSS-Betsy Asher Hall-Gervasio Robles - Promo

Misteriosul Polul sud al Jupiterului Fotografia oferă mult mister. Investigatorul principal al Juno a spus despre nori - "suntem nedumeriți cum ar putea fi formați, cât de stabilă este configurația și de ce polul nordic al lui Jupiter nu arată ca polul sudic".

Juno se află într-o orbită polară în jurul lui Jupiter și se apropie destul de mult de planetă, ca să o studieze la fiecare 53 de zile, ceea ce înseamnă că Juno va putea să ajute să răspundă la unele dintre aceste întrebări.

 

Articole similare selectate pentru tine

O imensă rocă spaţială a trecut la aproximativ 500.000 de km de Terra

O imensă rocă spaţială, cu aspect de craniu uman, a trecut sâmbătă seara la aproximativ 500.000 de km de Terra. Obiectul spaţial cu aspect straniu, aproape înfricoşător, are un diametru de 600 de metri şi a trecut pe lângă Pământ la distanţă mai mare decât se află Luna faţă de planeta noastră.

Nouă teorie despre originea Lunii

Nouă teorie despre originea Lunii. O nouă teorie despre originea Lunii a fost propusă de câțiva oameni de știință. După cum spun autorii, aceasta ar putea fi cheia descifrării misterului și ar elimina zecile de teorii încurcate despre satelit.

Jupiter protejează Pământul de distrugere

Jupiter face posibilă existenţa vieţii pe Pământ.