Un exemplar rar de Sequoia crește în Parcul Național Semenic – Cheile Cărașului

May 30, 2017

sequila800.jpg

Un exemplar rar de Sequoia crește în Parcul Național Semenic – Cheile Cărașului, adaptându-se perfect la condițiile climatice din România, la o altitudine de aproape 700 de metri.

Arborii de Sequoia sunt printre cele mai înalte creații de pe Terra, cresc în mod obișnuit în pădurile din Munții Sierra Nevada  din California, la o altitudine de peste două mii de metri. Pot trăi mii de ani, ajungând la o înălțime de 145 de metri și o circumferință de 38 de metri. Un exemplar rar de Sequoia crește în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, adaptându-se perfect la condițiile climatice din țara noastră, la o altitudine de aproape 700 de metri, scrie evideo.live.

Exemplarul are 45 de metri înalțime, o circumferință de 5,7 metri, specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva estimând vârsta la aproximativ 200 de ani. Nimeni nu știe istoria acestui copac gigantic, specia fiind una de origine nord-americană.

sequoia-660x330.jpg

În România există foarte puține exemplare de Sequoia, în rezervația forestieră Arborele de Sequoia de la poalele Masivului Vlădeasa, județul Cluj, Dealul Mare din satul Măderat, județul Arad, dar și la Oradea sau Băile Herculane, însă cel din Parcul Semenic – Cheile Carașului este unul din puținele care s-au dezvoltat în mediul natural, într-o pădure.

Cel mai înalt arbore din lume este Hyperion, un sequoia care are 115 metri înălțime. Uriașul copac a fost descoperit în urmă cu 11 ani în “Redwood National Park”, însă locul exact este ținut secret.

Marin Gașpar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse commodo accumsan leo a ultricies. In commodo scelerisque tempus. Donec porttitor commodo molestie. Praesent imperdiet enim a magna vestibulum, at commodo ex auctor.

Articole similare selectate pentru tine