Fenomenul „misterios” al cărţilor de identitate şi al paşapoartelor suspecţilor de terorism

Jun 06, 2017

Daily-Mail,-15-iulie-2016a.jpg

A avut loc un nou atac terorist. La Londra. Iar teroriştii au fost ucişi. Au fost ucişi precum cei de la Paris, precum cel de la Berlin, precum Osama bin Laden. Precum la Boston. De fapt, precum aproape toţi în ultimii ani.


La prima vedere, nimic dubios. Totuși, să ne amintim puțin, terorismul n-a început cu Al-Qaeda, ci se practica de zeci de ani: Brigăzile Roşii, Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei, Partidul Muncitorilor din Kurdistan, Armata Republicană Irlandeză, Organizaţia separatistă Başca, Carlos Şacalul, etc. Unii le-au considerat organizaţii teroriste, alţii organizaţii de eliberare, analizează saccsiv.

Iar dacă ne întoarcem şi mai mult în timp, chiar dacă pentru acele vremuri terminologia era uneori alta, regăsim acţiuni oarecum similare la partizani, la rezistenţa franceză, la evreii ce-i atăcau pe englezi în Palestina, la anarhişti, etc. Şi tot aşa, unii îi considerau răi pe respectivii, alţii îi considerau patrioţi.

Ceea ce trebuie subliniat este faptul că în trecut, autorităţile statelor (sau forţele de ocupaţie) pe teritoriul cărora activau respectivele organizaţii făceau absolut tot ceea ce puteau pentru a-i prinde vii pe atentatori, indiferent de costuri şi de efective. Pentru că vii fiind, îi puteau interoga şi prin prosteală sau tortură aflau chestiuni esenţiale, ba uneori îi puteau determina chiar să joace pentru autorităţi, servicii, ocupanţi.

În zilele noastre se pare însă că nimic din toate acestea nu le mai precupă pe autorităţi. În mod real. Dar basme ne transmit prin mass-media. De ce basme? Pentru că vor să-i credem pe cuvânt în baza a nimic. Păi dacă nu-l interoghezi pe terorist, de unde ştiu eu că e cum îmi zici tu la tv: că-l cheamă Ali, că aparţine de ISIS (de exemplu) şi o grămadă de detalii din trecutul său?

Iar sistemul răspunde: “Păi ştim, căci iată, i-am găsit documentele de identitate”. Şi asta-i şi mai tare, chiar dacă oamenilor de rând nu li se pare nimic suspect. Căci nimeni în trecut, de la Rezistenţă Franceză şi până la Carlos Şacalul, nu umbla cu paşaportul real după ei când sabotau sau puneau bombe. Şi cu atât mai puţin nu le pierdeau la locul faptei.

Acest articol analizează fenomenul „misterios” al cărţilor de identitate şi al paşapoartelor suspecţilor de terorism descoperite în mod obişnuit (adesea în molozul unei explozii) în urma unui atac terorist.

În cele mai multe cazuri, presupusul suspect era cunoscut autorităţilor. Există vreun tipar? Documentele de identitate ale suspectului sunt adesea lăsate în urmă, descoperite de poliţie în urma unui atac terorist. Conform rapoartelor guvernamentale şi mass-media, suspecţii sunt, fără excepţie, legaţi de o grupare afiliată Al-Qaeda.  Niciunul dintre aceşti suspecţi de terorism nu a supravieţuit. Morţii nu vorbesc.

Rămășițele vizei lui Ziad Jarrah.jpg

Rămășițele vizei lui Ziad Jarrah.

În cazul evenimentelor tragice din Manchester, cardul bancar al presupusului atentator sinucigaş Salman Abedi i-a fost găsit în buzunar în urma exploziei!?!

Legitimitatea poveştilor oficiale? Marea Britanie este atât o „victimă a terorismului”, cât şi un „sponsor al terorismului”. Fără excepţie, guvernele ţărilor occidentale care au fost victime ale atacurilor teroriste au sprijinit, direct sau indirect, grupul de organizaţii teroriste al Al Qaeda, inclusiv statul islamic (ISIS), care sunt responsabile de declanşarea acestor atacuri teroriste. Există dovezi foarte documentate că Al Qaeda este o creaţie a CIA.

Statul islamic (ISIS/ISIL) a declarat că este responsabil pentru ultimele atacuri la Paris, la fel ca şi Al-Qaeda, care şi-a asumat responsabilitatea pentru 9/11…. Cu toate acestea, există asemănări între atacurile teroriste de la Paris şi cel de la New York din 11 septembrie.

În primul rând, paşapoartele siriene şi egiptene de la doi dintre atentatorii sinucigaşi au fost găsite la locul atentatului de la stadion din partea de nord a oraşului. După ce ambii presupuşi terorişti şi-au detonat dispozitivele lor explozive, paşapoartele lor au fost însă găsite.

Acest lucru ne reaminteşte de atacurile teroriste din 11 septembrie, unde oficialii americani au recuperat un paşaport intact la câteva blocuri distanţă de la The World Trade Center, care aparţinea unuia dintre atacatori.

În contextul anchetei despre masacrele de la Paris, un paşaport sirian a fost găsit lângă unul dintre atentatorii kamikaze de la Stade de France. După ce preşedintele Hollande l-a evidenţiat ca responsabil pentru atacuri, „statul islamic” a susţinut că ei au gândit atacul. Executivul francez, care deja afirmase că ar dori să lupte în Siria împotriva ISIS, dar de fapt împotriva lui Bachar El Assad, care „trebuie să plece”, vede în aceasta o dovadă importantă prin care să-şi motiveze expediţia militară.

Paşapoartele a doi presupuşi deturnatori ai zborului United Airlines Flight 93 se presupune că au supravieţuit prăbuşirii explozive din Pennsylvania, în care însuşi avionul s-a carbonizat şi s-a împrăştiat – iar un paşaport a rămas complet intact.

Putem să mai credem povestea oficială a guvernului britanic? Fără alte întrebări. Mai putem să credem mass-media occidentală?

 

 

Articole similare selectate pentru tine