Sfânta Liturghie și slujba de binecuvântare a hotarelor oficiată de către Înaltpreasfințitul Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

Jun 06, 2017

4.jpg

An de an, creștinii ortodocși din Coștei, Iablanca, Sălcița și Vrani, de Sfânta Sărbătoare a Rusaliilor sau Pogorârea Sfântului Duh, se adună la Crucea cu patru stâlpi, numită și ”Ruga albă”, spre a asista la slujba de sfințire a hotarelor celor patru sate.


Anul acest, credincioșii din cele patru sate și nu numai, au avut parte de un moment istoric, deoarece pentru prima dată Sfânta Liturghie, precum şi slujba de binecuvântarea hotarelor, a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, fiind însoțit de Preasfințitul Daniil, episcop al ”Daciei Felix” și un sobor de preoți de la noi și din România. Evenimentul a fost onorat de prezența domnului Marcel Drăgan, secretar general al Consiliului Național al Minorității Române din Serbia.

3.jpg

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Bisericii Ortodoxe Române din Coștei, iar la eveniment a fost prezentă Fanfara S.C.A. ”Eminescu” din Coștei, dirijată de Ilia Capeț.

După evenimentul de la „Rugă”, Înaltpreasfinția Sa a făcut un scurt popas la Biserica Ortdoxă Română din Iablanca, cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”.

2.jpg

Agapa frățească a fost organizată la Coștei, gazda evenimentului din acest an. Aici a avut loc încă un eveniment deosebit și anume, Înaltpreasfinția Sa Ioan a sfințit Placa comemorativă  „Întru veșnica pomenire a tuturor preoților cunoscuți și necunoscuți din Coștei, finanțată de Fanfara S.C. „Eminescu” și susținută financiar de Consilul Parohial și Corul al B.O.R. din Coștei, precum și de Consiliul Național al Minorității Naționale Române din Serbia”.

 

Articole similare selectate pentru tine