Biserica Luterană din Vârșeț a intrat în posesia Bisericii Greco-Catolice

Jun 12, 2017

101_3154a.jpg

După mai multe decenii în care Biserica Luterană din Vârşeţ, construită în anul 1931 şi sfinţită în anul 1932 nu a funcţionat, în 9 septembrie 2016 a fost încheiat un contract de cumpărare-vânzare a Casei parohiale de către Biserica Greco-Catolică, Biserica Luterană intrând în felul acesta în posesia Bisericii Greco-Catolice.


Preotul Iconom-stavrofor protoiereu Mihai Gherghel a spus că din luna februarie 2017, în urma obţinerii avizelor necesare, au început lucrările capitale de asanare, restaurare şi pregătire a bisericii pentru ritul oriental! În funcţie de promisiunile făcute de către diferite instituţii, lucrările ar trebuie să fie terminate în toamna acestui an, spre bucuria nespusă a greco-catolicilor şi a vârşeţenilor, aceasta alăturându-se prin rolul şi menirea sa celorlalte lăcaşe sfinte din oraş, care au devenit totodată şi repere turistice atractive pentru numeroşi turişti şi vizitatori care poposesc în acest oraş, venind din ţară sau din străinătate, scrie libertatea.rs.

Conform celor spuse de către preotul Iconom-stavrofor protoiereu Mihai Gherghel, această biserica greco-catolică va avea ca hram Sfânta Treime şi va fi dedicată Sfintei Fecioare Maria de la Fatima. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la apariţia Sfintei Fecioare la Fatima în Portugalia.

 

Articole similare selectate pentru tine

Vodița, principalul loc de pelerinaj din Serbia

Eparhia Sfântului Nicolae din Ruski Krstur a fost înființată la 6 decembrie 2018 prin ridicarea fostului Exarh Apostolic pentru greco-catolicii din Serbia. Prea Sfinţitul Dzuro Dzudzar, episcopul greco-catolic, Exarh Apostolic de Serbia şi Muntenegru a fost numit primul guvernator al eparhiei.

Resfințirea B.O.R. la Sărcia

La Sărcia a avut loc duminică, 5 februarie, resfinţirea Bisericii Ortodoxe Române, cu hramul Sfântul Mucenic Dimitrie.

La temelia bisericii din Mesici sunt puse trei pietre din locuri istorice ale României

Timp de secole, românii de pretutindeni au ştiut că Biserica a fost mereu cea dintâi păstrătoare a limbii şi a conştiinţei de neam. Marele poet basarabean Grigore Vieru spunea: "Cine are o limbă, are o credinţă. Cine are o credinţă, are o biserică. Cine are o biserică, are o ţară". Acest îndemn a rămas până astăzi călăuză, mai ales pentru românii rămaşi în afara graniţelor ţării.