Donație de carte la copiii români din Majdanpek

Jun 12, 2017

andea.jpg

La Școala Generală „Velimir Markičević” din Majdanpek, unde copii de etnie română fac cursuri facultative de limba maternă, cunoscuta scriitoare Doina Iovănel Spineanu a dus cărți de povești și literatură pentru copii, din creația proprie și le-a dat micuților autografe.


Evenimentul emoționant al primei lor întâlniri cu un scriitor român, autor de carte pentru copii, a fost pentru școlarii români din Majdanpek un prilej de mare bucurie și de emoție, iar copiii i-au pus foarte multe întrebări. Totul a fost pregătit de președintele Asociației Unirea Românilor din micul oraș cu populație majoritară românească, Ljubomir Brîndușan.

Doina Iovănel Spineanu spune că s-a simțit minunat între copii și îmbrățișările lor i-au transformat sufletul în unul de copil. Micuții au întrebat-o despre modul în care se face o carte și i-au cerut autografe, iar unii dintre ei au impresionat-o pentru că vorbeau foarte bine românește.

Scriitoarea mehedințeancă nu este la prima acțiune de acest fel. Tot de 1 iunie, Doina Iovănel Spineanu s-a aflat în mijlocul copiilor din Diaspora, la Viena, cu sprijinul Institutului Cultural Român din capitala Austriei.

Scriitoarea a a publicat numeroase cărți, atât de poezie cât și de proză. Un loc important îl ocupă, în preocupările sale, cartea pentru copii. În anul 2000 a fost primită în Uniunea Scriitorilor din România. În același an, înființează Fundația „Vladimir N. Spineanu", fundație culturală, creștină și umanitară. În decursul anilor, scriitoarea a colaborat la reviste și ziare, a publicat în diverse plachete și culegeri literare.

Romeo Crîșmaru

 

Articole similare selectate pentru tine