Ateliere meșteșugărești pentru românii din Serbia și Ucraina

Jun 16, 2017

1951-17159107_1863440967260791_2406663487953572377_o.jpg

Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor organizează în perioada 19-25 iunie 2017 proiectul „Ateliere meșteșugărești pentru românii din comunitățile din Ucraina și Serbia", la Statul Meșteșugurilor, din comunca Comana, Județul Giurgiu, România.


Proiectul constă în ateliere de meșteșuguri tradiționale, ce vor avea obiectivul de a reabilita elemente culturale pierdute sau pe cale de dispariție și de a conferi localnicilor o activitate economică suplimentară, ce poate consolida legăturile culturale și economice dintre românii de peste granițe și România, prin participarea la târguri.

Atelierele urmăresc repunerea în valoare a meșteșugurilor locale prin aducerea unor cursanți la Satul Meşteşugurilor din Comana. Cursanții, în număr de 24, vor proveni din comunitățile românești din Ucraina (Nordul Bucovinei și Sudul Basarabiei) și Serbia (Voivodina și Timoc). Aici vor participa la ateliere organizate de Asociația Moara de Hârtie, cu meșteșuguri precum prelucrarea lemnului, țesutul și fabricarea hârtiei artizanale. Pe lângă aceste cursuri, vor fi organizate și vizite la obiective de patrimoniu național.

 

Articole similare selectate pentru tine

Mircea Dracul, comandantul corpului de oaste valahe

Puțini știu că Vlad Țepeș a avut un frate mai mare, pe nume Mircea. Unii mai știu de fratele mai mic, Radu cel Frumos, ironizat pentru presupusele înclinații homosexuale (în realitate acesta s-a opus să fie violat de sultanul Mahomed al II-lea), însă despre Mircea nu a auzit mai nimeni.