Proiect destinat mass-media de limbă română din Republica Serbia, organizat de MRP

Jun 16, 2017

1001973_la-fin-du-mass-media-le-paradoxe-facebook-82985-1.jpg

În implementarea Strategiei Naționale pentru Românii de Pretutindeni 2017-2020, aprobată în ședința de Guvern din 31 mai a.c., Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) prevede și derularea programului „Limba română, educație și comunicare”. În acest sens, MRP propune organizarea unui proiect destinat mass-media de limbă română din Republica Serbia, sub egida: „Stagiu de formare pentru jurnaliștii români care manifestă interes față de problematica comunității românești din Serbia”.


Având în vedere importanța acestui proiect, noutatea lui, precum și diversitatea instituțiilor mass-media din România participante la eveniment, MRP extinde perioada de înscriere, astfel încât să permită o prezență cât mai mare a reprezentanților presei de limbă română din Serbia.

Stagiul include întrevederi cu jurnaliștii români cu expertiză pe problematica românilor de pretutindeni, întâlniri cu oficiali ai Guvernului și Parlamentului României, dar și vizite practice la studiourile de televiziune din București, Craiova și Timișoara.

Daniel Ciobotea

 

Articole similare selectate pentru tine

Conferinţa Românilor de Pretutindeni - problemele cu care se confruntă comunităţile de români de peste hotare și soluții viabile pentru rezolvarea lor

Peste 300 de reprezentanția ai românilor din Italia, Spania, Germania, Belgia, Olanda, Austria, Franța, Grecia, SUA, Canada, R. Moldova, Serbia, Ucraina și Bulgaria, reuniți la Parlamentul României în cadrul Conferinței Românilor de Pretutindeni au cerut autorităților române înființarea unui Minister al Românilor de Pretutindeni