Când pădurea devine oraș

Jul 28, 2017

Liuzhou-Forest-City 02.jpg

Integrarea spațiilor verzi în zonele urbane nu este nimic nou. Dar construirea unui întreg oraș în care plantele își vor pătura chiar clădirea și bulevardul, asta este deja o poveste diferită.


Liuzhou, viitorul oraș-pădure se găsește în China și este amplasat pe un teren de 175 de hectare de-a lungul malurilor râului Liu. Orașul-pădure este un proiect care se planifică să fie terminat în 2020, în care 30.000 de oameni își vor face casele sub verdeață, scrie worldbuild365.

Liuzhou-Forest-City 04.jpg

Un număr de 1 milion de plante din 100 de specii diferite urmează să fie plantate în jurul orașului Liuzhou. Vor fi plantați și 40.000 de copaci. Compania italiană de arhitectură Stefano Boeri Architetti, care este purtătorul acestui proiect, susține că Liuzhou poate absorbi peste 10.000 de tone de CO2 și alți poluanți pe an și poate produce  900 de tone de oxigen.

Liuzhou-Forest-City 03.jpg

Trebuie subliniat faptul că locuitorii nu vor trăi efectiv în clădiri realizate din frunze și lemn, Liuzhou va cuprinde toate facilitățile orașului modern, inclusiv o linie feroviară electrică de mare viteză.Orașul se va baza pe energia geotermală pentru alimentarea sistemelor interne de aer condiționat. Panourile solare vor furniza energie electrică.

Vechile turnuri Bosco, construite în 2014, au fost prima încercare, definitiv reușită, a lui Stefano Boeri de a acoperi structurile rezidențiale de la cap până la picioare cu plante.

Liuzhou-Forest-City 06.jpg

Construirea unui astfel de sit în inima industrială a Chinei ar fi o adevărată soluție practică pentru problemele de poluare cu care se confruntă această țară. De evidențiat că 1,1 milioane de oameni pe an își pierd viața în China datorită efectelor poluării și aerului murdar. Proiectele precum Liuzhou, orașul-pădure pot reduce acest lucru. Dacă reușește, ar putea fi răspândit în țări precum India care se confruntă cu provocări dure de mediu.

 

Articole similare selectate pentru tine

Plantele medicinale de pe meleagurile mesiciene

Mesiciul prin așezarea lui geografică și microclimatul specific prezintă o diversitate floristică și faumistică aparte și foarte bogată și în plante medicinale.