Profețiile din Kremna

Aug 11, 2017

tarabic.jpg

Balcanii, din nou aceiaşi Balcani greu încercaţi de istorie, ne surprind de această dată prin profeţii şi profeţiile care s-au revelat în aceste locuri. Nu trebuie decât să ne reamintim de misticul croat Ruđer Bošcović, sau de Vanga Dimitrovna – bătrâna oarbă din Bulgaria, pentru a realiza dimensiunea şi încărcătură spirituală a acestor pământuri. Însă, cele mai fascinante şi interesante dezvăluiri despre viitor le-au făcut doi fraţi sârbi, Miloš şi Mitar Tarabić, care au trăit în secolul XIX. Prorocirile lor sunt incredibil de exacte şi uşor de înţeles pentru oricine.


Cel care a dat lumii cele mai exacte prevestiri legate de viitorul apropiat al omenirii şi de schimbarea cursului istoriei a fost Mitar Tarabić, care a trăit în Serbia de astăzi între 1829-1899. De reţinut că ambii fraţi s-au născut săraci şi au rămas analfabeţi pe întreagă durată a vieţii lor. Mitar s-a născut şi a trăit toată viaţă în satul Kremna, loc unde a avut toate viziunile sale pofetice. A fost un om extrem de religios şi devotat credinţei ortodoxe, avându-l ca naș şi duhovnic pe preotul Zaharja Zaharić (1836-1918). Preotul Zaharić a fost cel căruia Mitar i s-a destăinuit cu privire la viziunile care-i tulburau liniştea şi existenţa sa simplă, de ţăran. Tot preotul Zaharić a fost cel care a notat mărturisirile profetice pe un caiet care a fost parţial distrus în urma unui incendiu provocat în anul 1943 de armata bulgară invadatoare.

1-kremna_tarabici3.jpg

Lăsăm deoparte profețiile fraților Tarabić extrem de exacte despre Serbia secolului XIX, despre Primul și al Doilea război mondial, cât și despre Iugoslavia postbelică, concentrându-ne asupra profeţiilor uluitoare despre viitorul omenirii.

"Atunci oamenii vor fi în stare se trăiască mult fără să se cunoască pe sine. Vor fi mulţi oameni învăţaţi care vor crede că toate cărţile lor le vor da voie să ştie şi să facă totul. Ăştia vor fi un mare obstacol pentru adevărata cunoaştere. Când oamenii vor ajunge la adevărata cunoaştere, îşi vor da seama în ce minciună i-au dus aşa-zişii lor învăţaţi, iar când se va întâmpla asta, oamenii vor fi trişti că nu şi-au dat seama mai devreme, deoarece cunoaşterea este atât de simplă…

Sufletele oamenilor nu vor fi posedate de Satana, ci de ceva mult mai rău. Ei vor crede că vedeniile şi minciunile lor sunt adevărul adevărat. În capetele lor nu va mai fi loc pentru adevăr. Oamenii vor începe să urască aerul curat şi frumuseţea Dumnezeiască a naturii şi se vor ascunde în oraşe urâte cu aer otrăvitor. Nimeni nu-i va forţa să aleagă asta, ci o vor face din proprie voinţă.

1-Kremansko-proročanstvo.jpg

Singura fotografie cunoscută a lui Mitar Tarabić (împreună cu preotul Zaharić, dreapta) și coperta cărții dedicată profețiilor din Kremna

Va fi imposibil să-i deosebeşti pe bărbaţi de femei. Toţi se vor îmbracă la fel, femeile vor avea pantaloni precum bărbaţii. Această nenorocire va veni din alte ţări şi va sta mult la noi. Un mire îşi va lua mireasa fără să fie sigur că e femeie din naştere. Se vor naşte din ce în ce mai mulţi copii care nu vor şti cine le sunt taţii. Întreaga lume va fi potopită de o boală nemaivăzută şi nimeni nu va fi înstare să-i găsească leacul. Toţi doctorii vor striga că ei ştiu, că sunt deştepţi şi învăţaţi, dar nu vor fi în stare de nimic. Adevăratul leac îl vor găsi cu ajutorul lui Dumnezeu, înlăuntrul lor şi peste tot în jurul lor…

Oamenii vor călători în alte lumi, dar vor găsi acolo doar deșerturi fără de viaţă, şi vor gândi în trufia lor că ei cunosc mai multe decât Domnul însuşi. Oamenii vor călători în jurul stelelor şi Lunii, dar nu vor găsi viaţă la fel de frumoasă ca cea de aici. Vor găsi alte feluri de viaţă, dar ei nu vor fi în stare se le înţeleagă.

Cu cât oamenii vor cunoaşte mai multe, cu atât va fi mai puţină dragoste între ei. Ura dintre ei va fi atât de mare încât le va păsa mai mult de micile lor maşinării, decât de rudele şi prietenii lor iubiţi. Omenii vor avea mai multă încredere în micile lor maşinării care le vor fura libertatea, decât în fraţii şi vecinii cu care se înconjoară.

Cei care vor citi şi învăţa cărţi cu numere, se vor crede mai învăţaţi şi mai înţelepţi decât restul oamenilor. Aceşti aşa-zişi oameni înţelepţi îşi vor lăsa vieţile conduse de calcule şi socoteli, şi vor trăi doar după cum le spun numerele. Printre învăţaţii aceştia vor fi deopotrivă oameni buni şi oameni răi. Aceşti învăţaţi răi vor face lucruri rele şi groaznice, vor otrăvi aerul şi apa şi vor împrăştia mizerii peste mări, râuri şi pământuri, iar mulţi oameni nevinovaţi vor muri de felurite boli necunoscute. Oamenii buni şi înţelepţi vor vedea că munca şi eforturile lor nu valorează un singur ban şi vor privi neputincioşi la distrugerea lumii. În loc să caute înţelepciunea în maşini, numere şi socoteli, oamenii buni se vor îndrepta spre rugăciune şi meditaţie.

Când cei mulţi se vor apuca să mediteze, vor fi mai aproape de înţelepciunea lui Dumnezeu, dar va fi prea târziu, pentru că cei răi vor otrăvi lumea, iar oamenii vor pieri pe capete. Atunci, oamenii vor fugi cu miile din oraşe înapoi la ţară. Vor căuta munţii cu trei cruci, şi acolo înlăuntrul lor, vor putea, în sfârşit, să bea apă şi să respire aer curat. Cei care se vor salva pe ei şi pe familiile lor, vor avea de suferit, deoarece o mare foamete va apare. Va fi mâncare şi băutură cu nemiluita în oraşe, dar va fi toată otrăvită. Mulţi o vor mânca, fiindcă foamea le va lua minţile, dar vor muri pe loc. Cei care vor posti până la sfârşit vor scapă cu viaţa, deoarece Domnul se va uita după ei şi ei vor fi aproape de Domnul. (Posibil că munţii cu trei cruci să fie în egală măsură adăposturi antiatomice, pe uşa adăposturilor de acest fel este zugrăvit un semn asemănător a trei cruci, la fel de bine pot fi nişte munţi deasupra cărora va apare semnul celor trei cruci).

Numai o singură ţară, aflată la capătul Pământului şi înconjurată de mare şi la fel de întinsă ca Europa, va trăi în pace şi fără de necazuri. Cei care vor fugi şi se vor ascunde în munţii cu trei cruci, se vor afla la adăpost şi vor scapă cu viaţa, care mai apoi, va fi plină de fericire, bunăstare şi dragoste, pentru că nu vor mai fi nicicând războaie."

jovan-tarabic-640x480.jpg

Jovan Tarabić a fost ultimul descendent al faimoşilor profeţi Miloš şi Mitar Tarabić

Jovan Tarabić a fost ultimul descendent al faimoşilor profeţi Miloš şi Mitar Tarabić, creatori ai profeţiei kremanice. A decedat în 2014 în oraşul său natal Kremna, la vârstă de 92 de ani.

Jovan a vorbit ultima dată în mass-media în 2012, când a reamintit că manuscrisul original al profeţiei din Kremna nu a fost niciodată găsit.  El a susţinut că acest manuscris cu profețiile familiei Tarabić se găsečte într-o sticlă introdusă în temelia unei case vechi din orașul Užice.

Surse: kurir; descopera

 

Articole similare selectate pentru tine