"Balul strugurilor" la Vârşeţ

Aug 17, 2017

1-Slider-Grozjebal2017.jpg

Oraşul Vârşeţ, împreună cu organizaţia de turism din acest oraş, organizează ediţia a 60-a, a manifestării "Balului strugurilor", în perioada 14-17 septembrie. 

Această manifestarea este cea mai veche şi cea mai vizitată manifestarea turistico-economică de pe meleagurile noastre. Programul bogat şi calitativ este menit tuturor generaţiilor. În cadrul manifestării se organizează mai multe evenimente culturale, sportive şi comerciale, precum şi expoziţii de struguri şi vin, anunță rtv.

Cele mai importante evenimente sunt: defileul carnavalului, mascarada pentru copii, aruncatul "strugurilor din avion", programe culturale, artistice şi de divertisment, precum şi o varietate de competiţii sportive.

berba-grozdja-vrsac-2017.jpg

O mare atracţie este şi grilul din centrul oraşului, în care toţi vizitatori cu nerăbdare aşteaptă să frigă cârnaţi.  În fiecare seară tradiţional vor fi organizate concerte, dar şi concursul pentru cea mai frumoasă fată a balului strugurilor. Vizitatorii au prilejul să încerce celebrele vinuri vârşeţene, să cumpere struguri, şi să viziteze pivniţele,  fapt care atrage un număr mare de tineri.

Manifestarea este cunoscută şi după Vinko Lozici care este prima persoană şi comandantul paradei de trei zile. La "Balul strugurilor", atmosfera în fiecare an este veselă, relaxată, interesantă şi distractivă.

Deci, vă propunem ca în luna septembrie, în perioada 14-17 să vizitaţi oraşul Vârşeţ şi balul strugurilor.

 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua și Sărbătoarea Liceului ”Borislav Petrov Braca” din Vârșeț

Ziua Liceului „Borislav Petrov-Braca” din Vârşeţ şi patronii spirituali ai acestei instituții de învățământ - Sfinții Chiril și Metodie au fost marcați în mod festiv, prin cântece, dansuri și poezii, pe data de 24 mai a.c., în amfiteatrul Liceului.

Ziua în care Vârșețul a fost amenințat de erupția vulcanică!

Din adâncul muntelui s-au auzit bubuituri, de parcă lava, sub înaltă presiune, amenință să explodeze tot momentul la suprafață. Înspăimântați de erupția vulcanică, cetățenii au trimis o delegație la primărie, unde au încercat să-i liniștească explicându-le că Vârșețul și zona înconjurătoare nu este amenințată de nici un vulcan. Dar degeaba, frica era mare.

Ziua Culturii Naționale ”Dor de Eminescu” la Vârșeț

La ”Casa Butoarcă” din Vârşeț, respectiv la sediul Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia și al Societății de Limba Română din Voivodina, a fost marcată Ziua Culturii Naționale, respectiv ziua de naştere a marelui poet român Mihai Eminescu.