Platoul Marcahuasi - monumentul umanităţii

Sep 22, 2017

1.jpg

Marcahuasi se referă la un platou de origine vulcanică de aproximativ 1,8 km pătraţi, unde se găseşte un ansamblu de roci mari de porfir şi diorite, înfăţişând atât oameni (tipuri umane indigene, asiatice, caucaziene), cât şi animale (rinoceri, lei, cămile, broaşte ţestoase) care nu au trăit niciodată în această regiune.

Caracterul special al lui Marcahuasi este conferit de formaţiunile din piatră cu forme umanoide şi de animale, care, văzute prin ochiul expertului, elimină posibilitatea ca acestea să fi fost făcute prin eroziune naturală. Se poate vedea clar mâna omului dintr-o epocă îndepărtată, care a dat viaţă acestor figuri pentru a exprima o idee sau pentru a lăsa un semn al trecerii sale, scrie 7est.

Marcahuasi se referă la un platou de origine vulcanică de aproximativ 1,8 km pătraţi, unde se găseşte un ansamblu de roci mari de porfir şi diorite, înfăţişând atât oameni, cât şi animale care nu au trăit niciodată în această regiune. Dintre cele mai cunoscute se poate menţiona „Monumentul Umanităţii” sau „Cap de incaş” o gigantică masă de granit, care, observată din unghiuri diferite, înfăţişează 14 tipuri umane.

marcahuasi-peru-800.jpg

Primele studii au fost făcute de arheologul Julio César Tello, apoi de profesorul peruan dr. Daniel Ruzo, care, cunoscând şi alte sculpturi similare în Mexic, România, Franţa, Anglia şi Egipt, a emis teoria că toate aveau un stil similar, fiind creaţii ale aceleiaşi civilizaţii avansate pe care el a numit-o Masma. Cultura Masma ar fi existat cu mii de ani în urmă, fiind distrusă în urma cataclismelor care s-au succedat pe Pământ.

Este dificil ca experţii să accepte existenţa acestei culturi deoarece, potrivit teoriei darwiniste, acum 8 000 de ani, oameni erau primitivi şi trăiau în peşteri. Cu toate acestea, mari cercetători precum Erich von Daniken precum şi unele canale TV precum History Channel scot la lumină afirmaţiile dr. Daniel Ruzo, autorul cărţii „Marcahuasi. Istoria unei fantastice descoperiri”. Conform dr. Ruzo, la fiecare aproximativ 8 608 ani Terra suferă mari transformări care pun în pericol existenţa tuturor fiinţelor vii, dar că în diferite locuri din lume există elemente, culturi etc. care rezistă cataclismelor.

Marcahuasi-Ruins.jpg

Nu este straniu să auzi că Marcahuasi este un centru energetic recunoscut la nivel mondial. Originea vulcanică face ca rocile să prezinte o mare cantitate de cristale, precum cuarţul, acesta contribuind la emisia de radiaţii. În profunzimile platoului, există ape subterane care amplifică efectul acestor energii. Există experţi care au studiat recent aceste aspecte ezoterice şi au găsit multe noduri de energie. Pe de altă parte, sunt cei ce spun că acest platou plin de energie ar fi, de fapt, o poartă de intrare în alte dimensiuni, un centru fierbinte al înâlnirilor cu fiinţe extraterestre, existând multe istorii de apariţii de OZN-uri.

La Marcahuasi se găsesc numeroase construcţii de origine prehispanică care atestă prezenţa umană în aceste locuri cu multe secole în urmă. De asemenea, în apropierea acestui loc există o interesantă varietate de păsări tipice acestei regiuni, care bucură privirile vizitatorilor.

Marcahuasi_Peru_ruin_top_view-800.jpg

Privind „Monumentul Umanităţii”, observăm două chipuri: unul care priveşte la stânga şi are un nas proeminent ce ar putea fi al unui bătrân; celălalt priveşte la dreapta şi pentru mulţi reprezintă chipul unei femei. Din păcate, odată cu trecerea miilor de ani, nasul acesteia a dispărut. Potrivit spuselor dr. Ruzo, toate rasele umanităţii sunt prezente în această impunătoare rocă din Marcahuasi.

MonumentoHumanidadMarcahuasi.jpg

Platoul Marcahuasi este pentru turişti un peisaj sălbatic, care impresionează prin grandoare, perfecţiune şi stil, cu multă istorie şi întrebări la care avem, sau încă mai căutăm răspunsuri. Vizitaţi Peru, vizitaţi acest loc minunat şi poate apoi veţi putea răspunde unor întrebări care vă frământă de mult timp.

 

Articole similare selectate pentru tine