La Alibunar a avut loc Simpozionul ,,Zilele de Teatru..., Trecut, prezent şi viitor”, ediţia a II-a

Nov 03, 2017

simp2.jpg

Recent, la Comunitatea Locală din Alibunar a avut loc Simpozionul ,,Zilele de Teatru..., Trecut, prezent şi viitor”, ediţia a II-a, manifestare organizată de Uniunea Teatrelor de Amatori ale Românilor din P.A. Voivodina, Republica Serbia.


Coordonatorul simpozionului a fost domnul Ionel Turcoane ajutat de Comitetul de organizare în componenţa: Remus Berlovan, Eleonora Miclea, Marius Rămianţ şi Ion Magda.

Scopul Simpozionului a fost de a scoate din ,,cartea amintirilor” date importante şi mai puţin cunoscute referitoare la trupele de teatru, piesele prezentate la manifestarea ,,Zilele de Teatru...” de-a lungul anilor, la actorii amatori din localităţile noastre, la autorii piselor de teatru din Voivodina etc.

La început, domnul Ionel Turcoane s-a adresat participanţilor cu câteva cuvinte, după care i-a dat cuvântul reprezentantului Ambasadei României, Alin Nicuşor Ciocănea. Simpozionul a fost inaugurat de Dimitrie Miclea, actualul preşedintele al ,,Zilelor de Teatru ale Românilor din P.A. Voivodina, R. Serbia”, după care participanţii s-au prezentat cu lucrările lor. Teatru

S-au prezentat cu comunicate următori participanţi: Doina Broştean, Nicu Ciobanu, Aurelia Crăiete, Ilie Baba, Iancu Murărescu şi Ana Niculina Ursulescu. Au fost invitaţi mult mai mulţi participanţi, dar din diferite motive nu s-au putut prezenta. Aşadar, dr. Adrian Negru, dr. Eufrozina Greoneanţ, Ionel Stoiţ, Vasile Barbu, dr. Minerva Condan şi dr. Mircea Măran vor depune comunicatele lor pe parcurs. Pe lângă participanţi amintiţi au fost prezenţi şi Aurora Gaita din partea CNMRS precum şi reprezentanţii Radioului şi Televiziunii Voivodina, secţia în limba română. Este important de menţionat că pe lângă comunicatele participanţilor a fost prezentat un reportaj. Este vorba despre reportajul realizat de domnul Nicu Ciobanu, fostul preşedinte al ,,Zilelor...”, cu prilejul a 25 de ani de existenţă a acestei manifestări.

simp3.jpg

Chiar dacă la ediţia a II-a a Simpozionului ,,Zilele de Teatru..., Trecut, prezent şi viitor” n-au fost prezenţi participanţii aşteptaţi, ci un număr restrâns de participanţi, evenimentul şi-a atins scopul. Lucrările prezentate au adus informaţii foarte utile şi putem spune că au fost scrise cu mare dragoste şi plăcere. Sperăm ca şi la anul să organizăm cea de-a III-a ediţie a Simpozionului.

 

Articole similare selectate pentru tine

Spicuiri de la Înființarea Partidului Român din Iugoslavia interbelică

Marea adunare de constituire sau Congresul pentru înfiinţarea Partidului Român din Banatul sârbesc (Iugoslavia) a fost organizată pe data de 10 februarie 1923 la Alibunar. La această adunare au fost prezenţi 500 de delegaţi din peste 30 de localităţi cu populaţie românească.

Școala din Nicolinţ

Nicolințul datează din anul 1404 şi aparţine Comunei Alibunar. Conform datelor statistice, aici au trăit cândva 4000 de suflete. Numărul acestora s−a micşoarat din an în an, astfel că în prezent, conform ultimului recensământ, să trăiască doar 1350 de locuitori, 900 cu domiciliu permanent.

Prezentare de modă la Alibunar

Recent la Alibunar a avut loc o prezentare de modă, organizată de Asociația de femei Etno Art Bracos.