La Alibunar a avut loc Simpozionul ,,Zilele de Teatru..., Trecut, prezent şi viitor”, ediţia a II-a

Nov 03, 2017

Teatru

Recent, la Comunitatea Locală din Alibunar a avut loc Simpozionul ,,Zilele de Teatru..., Trecut, prezent şi viitor”, ediţia a II-a, manifestare organizată de Uniunea Teatrelor de Amatori ale Românilor din P.A. Voivodina, Republica Serbia.

Coordonatorul simpozionului a fost domnul Ionel Turcoane ajutat de Comitetul de organizare în componenţa: Remus Berlovan, Eleonora Miclea, Marius Rămianţ şi Ion Magda. Scopul Simpozionului a fost de a scoate din ,,cartea amintirilor” date importante şi mai puţin cunoscute referitoare la trupele de teatru, piesele prezentate la manifestarea ,,Zilele de Teatru...” de-a lungul anilor, la actorii amatori din localităţile noastre, la autorii piselor de teatru din Voivodina etc. La început, domnul Ionel Turcoane s-a adresat participanţilor cu câteva cuvinte, după care i-a dat cuvântul reprezentantului Ambasadei României, Alin Nicuşor Ciocănea. Simpozionul a fost inaugurat de Dimitrie Miclea, actualul preşedintele al ,,Zilelor de Teatru ale Românilor din P.A. Voivodina, R. Serbia”, după care participanţii s-au prezentat cu lucrările lor. Teatru S-au prezentat cu comunicate următori participanţi: Doina Broştean, Nicu Ciobanu, Aurelia Crăiete, Ilie Baba, Iancu Murărescu şi Ana Niculina Ursulescu. Au fost invitaţi mult mai mulţi participanţi, dar din diferite motive nu s-au putut prezenta. Aşadar, dr. Adrian Negru, dr. Eufrozina Greoneanţ, Ionel Stoiţ, Vasile Barbu, dr. Minerva Condan şi dr. Mircea Măran vor depune comunicatele lor pe parcurs. Pe lângă participanţi amintiţi au fost prezenţi şi Aurora Gaita din partea CNMRS precum şi reprezentanţii Radioului şi Televiziunii Voivodina, secţia în limba română. Este important de menţionat că pe lângă comunicatele participanţilor a fost prezentat un reportaj. Este vorba despre reportajul realizat de domnul Nicu Ciobanu, fostul preşedinte al ,,Zilelor...”, cu prilejul a 25 de ani de existenţă a acestei manifestări.

Teatru

Chiar dacă la ediţia a II-a a Simpozionului ,,Zilele de Teatru..., Trecut, prezent şi viitor” n-au fost prezenţi participanţii aşteptaţi, ci un număr restrâns de participanţi, evenimentul şi-a atins scopul. Lucrările prezentate au adus informaţii foarte utile şi putem spune că au fost scrise cu mare dragoste şi plăcere. Sperăm ca şi la anul să organizăm cea de-a III-a ediţie a Simpozionului.

Marin Gașpar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse commodo accumsan leo a ultricies. In commodo scelerisque tempus. Donec porttitor commodo molestie. Praesent imperdiet enim a magna vestibulum, at commodo ex auctor.

Articole similare selectate pentru tine