Festivalul internațional de chitară la Timișoara

Feb 15, 2018

Thomas Kirchhoff & Dale Kavanagh .jpg

După două ediții încununate de succes, Festivalul internațional de chitară Timișoara, eveniment mult așteptat de publicul meloman, revine odată cu primăvara. În perioada 9-16 martie 2018 va avea loc cea de-a treia ediție a festivalului, care va găzdui cursuri de măiestrie și conferințe la Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, recitaluri și concerte desfășurate la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul și Club Reflektor.


Sunt invitați să concerteze, în recitaluri solistice și camerale cu formule de duo și cvartet, artiști de renume internațional ai chitarei clasice: Thomas Kirchhoff & Dale Kavanagh (AMADEUS GUITAR DUO), Christian Gruber & Peter Maklar (GRUBER & MAKLAR GUITAR DUO), Johannes Moeller, Ioana Gandrabur.

Noutatea acestei ediții o constituie evenimentul ALL GUITARS IN CONCERT, ce se va desfășura vineri, 9 martie 2018, la Club Reflektor din Timișoara, și care are menirea de a deschide panoplia artei chitaristice a festivalului către alte genuri muzicale cultivate destinate diferitelor tipuri de chitare.

horea1.jpg

Horea Crișovan

Vor participa chitariști importanți ai Timișoarei – Ilie Stepan, Toni Kuhn, Horea Crișovan, Dan Silviu Iliescu, Mircea Bunea, Ion Dorobanțu – care vor prezenta preponderent compoziții proprii în genuri diferite precum jazz, blues, fusion. Alături de aceștia vor evolua Victor Miclăuș, Ferencz Szekeres, Marcelle Poaty, Florin Cvașa, Grigore Teodorescu. În perioada festivalului vor avea loc cursuri de măiestrie, susținute de artiștii invitați, destinate elevilor și studenților claselor de chitară clasică și publicului larg. Marți, 13 martie, Ioana Gandrabur, chitaristă nevăzătoare canadiană de origine română, va prezenta o conferință pe teme de  Braille și cecitate în muzică, la Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru.

Vineri, 16 martie, Orchestra Filarmonicii Banatul, dirijată de Sander Tmuzicologieeepen, va susține un concert simfonic, avându-i ca soliști pe Thomas Kirchhoff, Dale Kavanagh, Christian Gruber, Peter Maklar în Concierto Andaluz de Joaquin Rodrigo.

Foto: Thomas Kirchhoff & Dale Kavanagh

Programul integral îl puteți găsi aici.

 

Articole similare selectate pentru tine

Zilele Voivodinei la Timişoara

Printr-un management turistic foarte eficient sârbii şi-au dat seama că în zona Banatului românesc există o sursă inepuizabilă de viitori clienţi pentru frumoasele staţiuni din Serbia.

Voivodina, un uriaș potențial turistic

La sediul central din piața Operei al Camerei de Comerț Industrie și agricultură Timiș a avut loc o întâlnire de suflet cu vecinii și cei mai noi parteneri, Camera de Comerț a Voivodinei. Evenimentul a fost prilejuit de Zilele Voivodinei la Timișoara 2017.

Un băiat, vorbind la telefon, în Piaţa Libertăţii din Timişoara

Este vorba despre o lucrare, care a atras atenţia timişorenilor, şi nu numai, care au avut drum prin Piaţa Libertăţii. Astfel, băiatul stilizat, care vorbeşte la telefon, şi-a făcut rapid „apariţia” si pe Facebook, unde a dat prilej, bineînţeles, la comentarii.