Scena ca o stradă, la Reșița

Mar 05, 2018

Afis-scena-ca-o-strada800.jpg

Festivalul Internaţional de Teatru „Scena ca o stradă” - Reşiţa, ediţia a IV-a, și-a deschis porţile duminică, 25 februarie, la Palatul Cultural din Reşiţa, şi a continuat cu spectacole în fiecare seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor şi la Palatul Cultural, timp de 8 zile, până duminică, 4 martie. Conform organizatorilor, prin amploare şi valoare, festivalul este cel mai important eveniment cultural profesionist din Reşiţa, în anul 2018.


Ediția din anul acesta a  Festivalului Internaţional de Teatru „Scena ca o stradă” a oferit publicului 12 spectacole puse în scenă de actori ai teatrelor din țară și străinătate, scrie banatulazi.

Festivalul s-a deschis oficial duminică, 25.02 la ora 18:30 în faţa Palatului Cultural din Reşiţa. Prima piesă pusă în scenă cu ocazia acestui eveniment a fost spectacolul Teatrului de Vest din Reşiţa -„Iaacovi şi Ledental”, de Hanoch Levin.

scena1.jpg

Teatrul Naţional Sterija din Vârşeţ  s-a prezentat cu piesa „Edmund Kin” de Hađi Kurić. Regia artistică: Irfan Mensur. Spectacolul a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa.

Organizatorii festivalului sunt Asociaţia Multiculturală Visions of Dreams România şi Teatrul de Vest Reşiţa, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Reşiţa şi al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

 

Articole similare selectate pentru tine

Muzeul Satului Bănățean și condeierii plugari

Fenomenul condeierilor plugari, devenit la ora actuală un Unicat în lume, se conturează ca manifestare înainte de Unire, având ca scop lupta împotriva dominației străine, respectiv a dominației austro-ungare, în Banat. Intelectuali, muncitori și țărani, într-o unitate perfectă s-au ridicat în Oravița împotriva abuzurilor de tot felul.