Se va inaugura Muzeul Românilor de Pretutindeni

Apr 01, 2018

61570840.jpg

Deputatul Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a fost înștiințat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni că Muzeul Românilor de Pretutindeni va fi inaugurat la 1 decembrie 2018 în incinta Parlamentului României.


La 25 iulie 2017 Codreanu a adresat Guvernului României o scrisoare oficială pentru soluționarea acestei probleme și să adopte o hotărâre în acest sens, anunță timpromanesc.

Guvernul României și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni au mai fost interpelate de deputatul Codreanu, în același subiect, la 6 octombrie 2017, 22 noiembrie 2017 și 2 februarie 2018.

Legea privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni nr. 299/2007 prevede înființarea Muzeului Românilor de Pretutindeni cu sediul în municipiul București, organizarea și funcționarea acestuia, inclusiv alocarea unui spațiu corespunzător, fiind stabilite prin hotărâre a Guvernului.

 

Articole similare selectate pentru tine

Vizita în Serbia a delegației Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor României

Reprezentare politică, dreptul la educație în limba maternă, la serviciu religios și acces la mass-media sunt câteva aspecte discutate în perioada 22-24 februarie de delegația Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor României din Camera Deputaţilor cu reprezentanți ai comunitatilor de români din Serbia (Voivodina și Timoc) și cu autorități de la Belgrad.

Importanța românilor din afara granițelor - crucială

Președintele Comisiei pentru românii din afara granițelor din Camera Deputaților, Constantin Codreanu, și-a exprimat, luni, regretul că la această ediție a Universității de Vară de la Izvoru Mureșului nu există un interes mai mare din partea Guvernului României și a Președinției, întrucât problemele cu care se confruntă românii din comunitățile istorice și din Republica Moldova trebuie să se afle în atenția celor care conduc statul român.

Desființarea MRP - drept un atentat la securitatea cultural-identitară a României

Ca urmare a ineficienței și proastei execuții bugetare, dar și a rezultatelor extrem de slabe în cadrul comunităților românești, Guvernul României ar vrea să desfințeze Ministerul pentru românii de pretutindeni și să-l bage din nou în MAE sub forma unui departament. Să amintim, România are peste 12 milioane de etnici și cetățeni români în afara frontierelor.