Companiile care au ajutat regimul nazist: Kodak și Chase Bank

Apr 02, 2018

Wilhelm Keppler.jpg

Până la mijlocul anilor 1930, în jur de 20 mari corporații americane s-au stabilit în Germania, fiind urmate de alte firme importante, care au investit mult în această țară. Planul lui Hitler de înarmare a mulțumit pe toată lumea, Statele Unite devenind principalul partener de comert al Berlinului, astfel că până la finalul decadei, peste 2.500 de societăți americane și-au întărit poziția în Germania.


Legătura Kodak-ului cu naziștii a fost mai întunecată decat negativul unei pelicule foto. Wilhelm Keppler a reprezentat unul dintre cei mai răsfățați economiști ai lui Hitler, spunându-i dictatorului cum să gestioneze aurul nazist, când și unde să forteze nota. Agenții secreți americani îl numeau "Omul de la Kodak" pentru afacerea sa și relația cu Kodak.

1.jpg

De la stânga la dreapta: Reichsführer-SS Heinrich Himmler, Reinhard Heydrich, Arthur Seyss-Inquart, Hitler, Wilhelm Keitel, Dr Wilhelm Keppler...

Keppler a fost un dublu agent, furnizând informații către Kodak și alte companii mici din SUA. De exemplu, odată ce Hitler a preluat puterea în Germania, Keppler a sfătuit compania Kodak să "beneficieze" de pe urma disponibilizării tuturor angajaților evrei. Keppler o fost un personaj negativ al ONU, dar să nu uităm nici de păcatele Kodak-ului din Germania, care a folosit prizonierii din lagărele de concentrare pentru fabricarea de trăgace, detonatoare și alte echipamente militare.

banka1.jpg

Chase Bank

Multe banci au profitat de pe urma nazistilor, inclusiv cele din Elvetia. Chase o fost una din cele mai rele. Sucursala Chase din Paris o facut afaceri cu nazistii iaramericanii stiau ACEST LUCRU; Asta se intampla inainte de atacul de la Pearl Harbor. Chase s-a impacat bine cu regimul lui Hitler. De-a lungul anilor, banca o fost acuzata ca "inghetat" banii unor evrei din Europa compromind sansa acestora de a fugi Intr-o tara aliata 100 de Conturi ale evreilor au fost Inchise de Chase în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Foto> Wilhelm Keppler

Surse: sites; ziare

 

Articole similare selectate pentru tine

Companiile care au ajutat regimul nazist: Bayer, Ford...

În condițiile în care Germania întâmpina dificultăți majore în a-și reveni după pagubele cauzate de I Război Mondial, Adolf Hitler și-a croit drum spre putere, mai ales că și-a bazat ideologia partidului său nazist pe soluții "inedite" pentru rezolvarea problemelor economice.

Adevărul despre moartea boxerului român Nicolae Berechet la Jocurile Olimpice din 1936 găzduită de Berlin nu s-a aflat niciodată

Olimpiada din 1936 a fost una dintre cele mai grele încercări prin care a trecut sportul olimpic. Decizia de a fi găzduită de Berlin a fost luată în 1931, cu 2 ani înainte ca naziştii lui Adolf Hitler să vină la putere.