Vehicule și echipamente noi pentru a face față inundațiilor și cutremurelor

Apr 23, 2018

doree-jpg_800.jpg

În cadrul proiectului transfrontalier "Consolidarea capacităţilor autorităţilor române şi sârbe în cazul inundaţiilor şi cutremurelor”, Departamentul pentru situaţii de urgenţă din Kikinda va primi trei noi vehicule, bărci de salvare şi echipamente noi.


Pentru a face faţă inundaţiilor şi cutremurelor, precum şi altor calamităţi naturale, la Kikinda a fost demarat un proiect comun al instituţiilor competente din Serbia şi România, pe baza căruia unităţile de pompieri din ambele ţări vor primi echipamente noi, vehicule, iar apartenenţii unităţilor vor participa la cursuri pentru salvarea persoanelor, după care vor primi licenţa de salvare.

Proiectul în valoare de 2 milioane de euro este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului IPA de cooperare transfrontalieră România-Serbia. Scopul acestei colaborări este reacţionarea mai eficace în situaţii de urgenţă. Acesta este deja al patrulea proiect realizat în colaborare cu instituţiile din România şi fiecare a avut rezultate foarte bune, anunță rtv.

 

Articole similare selectate pentru tine