Cursuri noi de limba română la Kučevo

May 11, 2018

Kučevo

Sâmbătă, 28 aprilie 2018 la Kučevo a început a treia ediție a cursurilor de limba română organizată de asociațiile: Români din Omolie, Români de pe valea Pecului ,,PINCUM„ și Cadrele Didactice de Etnie Română din Serbia ,,ACDERS,,. Cursurile sunt organizate la cererea părinților ai căror copii nu au posibilitatea de a învăța limba română în școlile lor. Aproximativ 15 copii participă la curs.

Amintim, în urmă cu un an de zile, Asociaţia „Români din Homolie”; ,,Asociația românilor de pe Valea Pecului – “Pincum”, în parteneriat cu Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Serbia ,,ACDERS”,  au creionat un proiect prin care elevii din această zonă participă la cursuri de limba română. Acestor elevi merituoși și ambițioși reprezentanții asociațiilor le-au împărțit ghiozdane oferite de Grupul PPE din Parlamentul European, prin vicepreședintele Grupului, deputatul european Marian Jean Marinescu,  ghiozdănele echipate cu rechizite și desigur un puzzle  cu harta Uniunii Europene, ca să-i încurajeze pe cei mici, în demersul lor educațional.

Kučevo

Copiii din zona această nu au posibilități foarte mari. Acesta este și motivul pentru care noi  punem mare accent pe aceste cursuri.  Din păcate, aici, copiii noștri nu au posibilitatea să învețe limba  maternă la școală. Părinții au făcut multe petiții peste petiții, însă, totul a rămas doar la nivel de promisiune.

Marin Gașpar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse commodo accumsan leo a ultricies. In commodo scelerisque tempus. Donec porttitor commodo molestie. Praesent imperdiet enim a magna vestibulum, at commodo ex auctor.

Articole similare selectate pentru tine